Egy héthónapos terhes anyáról is kiderült, hogy tagja volt annak a pedofíliával vádolt brit csoportnak, amelynek tagjai több tucat bölcsődés kisgyereket zaklattak szexuálisan. Tracy Lyons a negyedik vádlottja a Nagy-Britanniát felháborító pedofil-ügynek.

Egy múlt pénteki letartóztatás után szombaton már vádat is emeltek Tracy Lyons ellen, aki a legújabb, negyedik vádlottja annak a pedofil-ügynek, ami az utóbbi hónapokban egész Nagy-Britanniát felháborította.

Lyons és három bűntársa több tucat gyereket molesztáltak egy plymouthi bölcsődében, még egy alig egyévest is. A most letartóztatott, 39 éves Lyons hét hónapos terhes, és őt is szexuális zaklatással vádolják, valamint azzal, hogy részt vett gyermekpornográfia előállításában és terjesztésében.

A pedofil-kört vezető Vanessa George bölcsődei gondozó korábban már bűnösnek vallotta magát, akár életfogytiglani börtönt is kaphat. A kör két másik tagja Colin Blanchett és Angela Allen is beismerték már a bűnösségüket. Blanchett két alkalmat, Allen négyet vállalt magára. Vanessa George saját bevallása szerint azért küldött gyerekmolesztálós képeket Blanchettnek, mert a férfi azt ígérte neki, hogy ezekért cserébe elveszi.

Ezzel szemben Blanchett Allennek is szerelmet vallott, sőt vele közösen készített is néhány gyerekmolesztálós felvételt. Ezeket elküldték George-nak, cserébe a bölcsődés képekért. Így indult a történet, amely végül azzal végződött, hogy több tucat gyereket zaklattak szexuálisan a plymouthi bölcsődében.

Annak ellenére, hogy a négy letartóztatott elkövetőből három már be is ismerte a bűnösségét, egyikük sem akarja megnevezni a molesztált gyerekeket, hiába kérik ezt tőlük a szülők és a hatóságok is. "Segítse a családokat, akik izgulnak, stresszesek és aggódnak a gyermekeikért. Kérjük, segítsen nekünk, és mondja el, kikről készítettek képeket! Vanessa, kérem. A kedvükért sem? Anyaként biztos ön is tudni akarná. Nem érdekli?" - kérlelte az egyik rendőr Vanessa George-ot, aki csak annyit felelt: "No komment".