Egy 40 éves német férfi áprilisban úgy döntött, hogy magával és három gyermekével is végez, ugyanis a helyzete kilátástalan. A hároméves kisfia és két lánya fejét kalapáccsal ütötte, majd elmenekült otthonról. A három gyermekhez csak azután érkezett segítség, miután feladta magát, és beszámolt tettéről. A gyerekek édesanyja szeretné, ha volt férje élete végéig a rácsok mögött ülne, a bíróság novemberben dönt az apa büntetéséről. A válás és az állástalanság miatt kissé összezavarodott férfi pedig reméli, hogy a gyerekek egyszer megbocsátanak neki. Állítása szerint ő mindig is szerette őket, és a szörnyű nap óta rémálmok gyötrik.

A bíróság elé került annak a német férfinak az ügye, aki áprilisban egy kalapáccsal próbált végezni három gyermekével a hesseni Berndorfban. A hároméves kisfiú, valamint két nővére a koponyasérülések ellenére túlélték, igaz, a kislányok napokig életveszélyes állapotban voltak, míg a fiúgyermek állapotát valamivel hamarabb stabilizálták. A gyerekek éppen látogatóban voltak az édesapjuknál, a szülők ugyanis már évekkel korábban különváltak, anyjuk pedig egy másik településen élt Waldeck-Frankenberg környékén. A férfi beismerte, hogy az eset előtt sört ivott. A nyomozók szerint a 40 éves, munkanélküli apa a kilátástalan helyzete miatt hozta meg ezt a kegyetlen döntést. Egy szomszéd szerint a férfi gyakran kiabált éjszakánként, és meglehetősen sokat ivott.

Ügyvédje szerint a férfi fejében többször is megfordult, hogy öngyilkos lesz. "Kétségbe voltam esve, attól féltem, hogy őket és az édesanyjukat is elveszítem. Mivel nem akartam, hogy a gyermekeim apa nélkül nőjenek fel, úgy döntöttem, hogy őket is megölöm. Arra gondoltam, hogy egy bérautóval nekihajtok egy oszlopnak, de mivel kicsi volt a valószínűsége annak, hogy a gyerekek is meghalnak, ezért inkább a kalapács mellett döntöttem” – mondta a férfi. A három gyermek éppen a kanapén aludt, amikor apjuk a kalapáccsal lesújtott rájuk. A férfi szörnyű tette után elhajtott otthonról az autójával, és eszeveszett tempóban száguldozott az autópályán - írja a Spiegel. Az ámokfutást ép bőrrel megúszta, és jó pár órával azután, hogy majdnem agyonverte gyermekeit, Kasselben feladta magát. Az illetékesek csak azután tudtak a gyermekek segítségére sietni.

„Mindig is szerettem őket. Néha ugyan szigorú voltam velük, de soha nem bántottam őket fizikálisan. A válás azonban nagyon megviselt. Rémálmaim vannak, látom a gyermekeimet, akiket beborít a vér. Remélem, hogy egyszer majd megbocsátanak nekem” – mondta a férfi. A három gyermeknek pszichológusok magyarázták el, hogy édesapjuk tette velük mindezt. A testvéreket édesanyjuk képviseli a bíróságon, és ügyvédjük szeretné, ha az apát életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélné a bíróság. Egyébként ez a legsúlyosabb ítélet, amit kiszabhat a bíróság. A döntést várhatóan november közepén hozzák majd meg.