Rátámadó emberevő zombinak nézett egy véres arcú segélykérőt a részeg sofőr, aki épp egy horrorfilmről tartott hazafelé. Fűnyírója nem volt, úgy gondolta, jobb, ha elüti.

A kentucky-i Owensboroban élő Fred Wilson hétfőn a helyi boltba ugrott el kocsival, amikor hazafelé menet – állítása szerint – egy véres szájú zombi támadt a kocsijára. A sofőr önvédelmileg elütötte a jelenséget, de később kiderült: részegen se vezetni, se zombifilmet nézni sem szerencsés - írja a Daily Stab. A sztori akkor is pazar, ha nem igaz.

„Cigiért meg lottóért ugrottam be, aztán visszaültem a pickupba és indultam haza” – vezette fel a történetet vallomásában a férfi. Már sötét volt, amikor lefordult az autópályáról a házukhoz vezető útra, és a reflektorok fényében úgy harminc méterre maga előtt egy férfit látott meg, aki a karjaival hadonászva, ordítva rohant felé. „Vér folyt a szájából, teljesen átáztatta az ingét is, nem tudtam, mit csináljak, úgyhogy elcsaptam” – számolt be gyors és frappáns döntéséről Wilson, akinél később 0,23 ezrelékes véralkohol-szintet állapítottak meg.

Mint később, az eset kivizsgálásakor kiderült, a zombinak nézett jelenség az egyik szomszéd volt, aki épp a kukoricásban dolgozott a traktorján, mikor pontosabban nem részletezett baleset érte, a végeredmény mindenesetre jópár kivert első fog és egy eltört állkapocs lett. Mivel nincs autója, így véresen, gyalog rohant a szomszéd házhoz segítségért, és ha az eddigek nem lettek volna elegendőek szerencsétlennek, ráadásul épp a tökrészegen hazafelé robogó Wilsonnal találkozott. Aki - mint később kiderült - nem csak részeg volt, de épp egy zombifilmről jött.

Wilson neje szerint ugyanis a helyi bolt mindössze nyolcpercnyi táv volna autóval, férje azonban több mint négy órára tűnt el aznap este, úgyhogy „Nyilván megint beugrott a kocsmába, aztán meg beültek a haverjával, Billel valami zombifilmre a moziba. És persze ott is folytatták az ivást” – egészítette ki a történteket.

Az elgázolt szomszéd állítólag túlélte a rendkívül peches estéjét, igaz súlyos sérülésekkel. A sztori szépségét némileg csorbítja, hogy a Daily Stab nem ad meg hivatkozási forrást, és mi is képtelenek voltunk felkutatni az eredetit, mivel azonban a blog egy kommentelője állítása szerint Owensboro közelében lakik, és a Channel 7 híradójában látta is említve az esetet, megadtuk az esélyt rá, hogy igaz.