A banda állítólag hírességek lakhelyeit bemutató térképekből, és az internet segítségével találta meg a celebek otthonait. A vezérnek tartott 19 éves Rachel Lee-nél elfogásakor a lopott ékszerek mellett fegyvereket és drogokat is találtak. A nem a megélhetéshez szükséges pénz miatt rabló csapatban megtalálható gazdag üzletasszony gyereke, és egy valóságshow szereplő is, akinek testvére a Playboy címlapját is megjárta, apja pedig Emmy díjas-operatőr.

Hatfős bandát gyanúsít a Los Angeles-i rendőrség azzal a betöréssorozattal, melyben hírességek – Lindsay Lohan, Paris Hilton – otthonából loptak el több millió dollár értékben ékszereket, ruhákat és más luxuscikkeket, írja a People magazin. A banda állítólag hírességek lakhelyeit bemutató térképekből, és az internet segítségével találta meg a celebek otthonait. A nem a megélhetéshez szükséges pénz miatt raboló csapatban megtalálható gazdag üzletasszony gyereke, és egy valóságshow szereplő is, akinek testvére a Playboy címlapját is megjárta.

Ékszerek több millió dollárért

Rachel Lee-t, a feltételezett bandavezért, Diana Tamayót, Nicholas Prugót, Courtney Amest, Alexis Neierst, Rox Lopezt csütörtökön helyezték előzetes letartóztatásba, mivel a nyomozók szerint összefüggésbe hozhatóak egy rablássorozattal, melyeket hírességeknél hajtottak végre. A csapat több millió dollár értékben tulajdonított el ékszereket és egyéb luxuscikkeket olyan hírességektől, mint például Lindsay Lohan, Paris Hilton, Audrina Patridge, Orlando Bloom.

A csapat három tagja, akik valószínűleg a nagyobb részt vették ki a rablásokból már régebb óta ismerte egymást. A 19 éves Rachel Lee, Diana Tamayo és Nicholas Prugo együtt jártak egy alternatív iskolába, ahol veszélyeztetett gyerekekkel foglalkoznak. Tamayo érettségi után egy 1500 dollár jutalmat kapott, míg Lee a művészetek terén kapott elismerést. Azonban egy évvel az iskola elvégzése után Lee-t és Tamayot letartóztatták, mert 85 dollár értékben kozmetikumokat loptak. Az eset után egy napot börtönben töltöttek, majd egy év próbaidőre bocsátották őket.

Las Vegas, fegyverek, drog

A feltételezett bandavezért, a 19 éves Rachel Lee-t egyedülálló anyja nevelte, aki sikeres üzletasszony Los Angelesben. A család ismerősei szerint az asszony mindent megadott gyerekeinek, amire szükségük volt, ugyanakkor a lány egy ideje már nem élt együtt az anyjával. A hatóságok közleménye szerint Lee-t Las Vegasban kapták el, míg a többiek Los Angelesben voltak. A rendőrség nála találta meg az elrabolt holmik nagy részét. Valamint szintén voltak nála fegyverek, illetve nagy mennyiségű kábítószer.

A szintén bandatagként kezelt Alexis Neierst, miután kifizették óvadékát, nővére, Tess Taylor vitte haza, aki amellett, hogy szerepelt a Playboyban, egy valóságshowt forgat az E! csatornának, mely családjáról, az Arlingtonokról szól. A televíziós csatorna az eset után közleményben tudatta, pár napja kezdték el a forgatásokat, és bár nagyon sajnálják a kialakult helyzetet, továbbra is nyomon követik a család életét.

Rossz helyen, rossz időben

Neiers – akinek az apja, Mikel Neiers Emmy-díjas operatőr, köszönhetően a Jóbarátok sorozatnak – tagadja, hogy a lopásokhoz bármi köze lett volna. Elmondása szerint csupán azért kutatták át a házát, mert ismerte az egyik tagot, Nick Prugót. „Az egyetlen ok, amiért a házamba jöttek, hogy azt hitték, nálam van néhány holmi, ami Nick tulajdonában van. Átkutatták a házat, de nem találtak semmit. Ártatlan vagyok ebben az egészben, és nagyon sajnálom, akiket kiraboltak” – nyilatkozta Alexis Neiers a TMZ-nek. A lány barátai egyébként könnyen el tudják képzelni, Neiers csak rossz helyen volt rossz időben, hiszen szerintük ő csupán egy elkényeztetett gazdag lány, aki él-hal a celebekért.

Hilton végtelenül hálás

A letartóztatás után a rendőrség átkutatta a gyanúsítottak lakásait, és az elrabolt holmik nagy részét megtalálták. Paris Hilton, akitől kétmillió dollár értékben vittek el ékszereket, sajtósával üzente meg, az eltulajdonított holmik nagy részét pénteken visszakapta, és ezért borzasztóan hálás a helyi hatóságoknak. A többi érintett azonban egyelőre nem nyilatkozott.

A hatóságok még mindig nyomoznak, és csupán Nick Prugo ellen emeltek vádat a Lohan és a Patridge rablás kapcsán. Ha bűnösnek találják, hat év börtönbüntetésre ítélhetik. Az öt bandatagra 50 ezer dollár óvadékot szabtak ki, Tamayo és Lopez a rácsok mögött maradt. Rachel Lee-t pedig most szállítják vissza Las Vegasból Los Angelesbe.