Magyar György továbbra is szeretné elérni, hogy szabadlábra helyezzék betegeskedő ügyfelét. A mohácsi rajztanár ellen felhozott szerzői jogok megsértése vádját abszurdnak tartja, és a megrontás vádjáról nem is hallottak a nyomozás során.

Vádat emeltek a mohácsi rajztanár ellen, és a férfi ügyvédje, Magyar György továbbra is el szeretné érni, hogy szabadlábra helyezzék, tudta meg a Velvet. Az ügyvéd – aki egyébként még nem kapta meg a vádiratot – beszélt a tanár ellen felhozott vádakról is. Szerinte a szerzői jogok megsértésének vádja egyenesen abszurd, a megrontáséval a nyomozás alatt pedig nem is találkoztak.

A rajztanár a vád szerint évek óta rajzszakköri foglalkozások alatt az iskolai tanteremben nemi vágyát kielégítve fajtalankodott a diákokkal. A tanár nem közösült a diákokkal, de hogy mit is tett pontosan, hivatalos források "a sértettek kímélete okán, erkölcsi okokból" nem kívánták részletezni. Az eljárás során vizsgálták az iskola felelősségét is, felmerült a kiskorú veszélyeztetésének gyanúja, de végül megállapították: nem történt bűncselekmény.

A kilencvenes évek végén a viszkis rabló védőjeként országosan ismertté vált ügyvéd szerint védence egészségi állapota nagyon rossz, és mivel a szökéstől sem kell tartani, nyugodtan szabadlábra, vagy házi őrizet alá helyezhetnék, hogy folytathassa gyógykezelését. „Ezt egyelőre nem engedélyezték, jelenleg fellebbezés alatt van. Úgy gondoljuk, hogy az egészség mindenek felett. Ráadásul bűncselekményt valószínűleg nem fog elkövetni, és meg sem szökik, így nincs indoka annak, hogy előzetes letartóztatásban tartsák” – nyilatkozta a Velvetnek Magyar György, aki nagy port felvert szexbűnügyekben is feltűnt védőként (ilyen eljárás például a nemrég újrakezdett HIV-ügy vagy a pótmagánvád benyújtása miatt folytatódó Zsanett-ügy).

Az ügyvéd a vádemelés kapcsán elmondta, a szemérem elleni erőszakkal és a megrontással kapcsolatos ügyek tárgyalása kiemelten bonyolult, hiszen itt nem lehet olyan egyszerűen bizonyítani a tényeket, mint egy lopásos ügyben. „Ez egy nagyon nehéz bizonyítás lesz, mivel fiatalkorúak állnak szemben a tanár úrral, és a pszichológusoknak sincs bizonyítéka, csupán véleménye” – mondta Magyar, aki kiemelte, a mohácsi rajztanár határozottan tagadja az ellene felhozott vádakat.

„Azt mondja [a tanár], semmiféle erotikus töltete nincs a közeledésének. Ő egyszerűen egy művész ember, és a szakkörökön bensőséges körülmények között, nagy szeretettel tanítja a rajzolás és a festészet alapjaira. Magam is tapasztaltam, nagyon nagy szimpátia övezi a városban. Szinte mindenkit tanított a városban, még a rendőrség részéről is” – fejtette ki az ügyvéd. „Fura a helyzet, hiszen a volt tanítványai és a mostaniak is rajonganak érte. A szemérem elleni erőszak nagyon durvának hat, de nem arról van szó, hogy a tanár úr állandóan fajtalanságra kényszerítene 12 év alatti gyerekeket, a vád szerint sincs szó erőszakról.”

A tanár ellen felsorolt vádpontokban ott szerepel a megrontás is, amiről Magyar György szerint nem is kérdezték ki a tanárt. „A megrontás cselekményével a nyomozás során nem is találkoztunk. Van egy nagyobb lány, aki évekre visszamenőleg gyanúsította meg Misi bácsit, hogy szexuálisan közeledett hozzá. De nem történt semmi” – mondta Magyar György, aki szerint hiába is lehetett félreérthető a rajztanár magatartása, ügyfele tagadja az ellene felhozott vádakat. Az ügyvéd egyúttal elmondta, a szerzői jogok megsértése miatt emelt vád szerinte teljesen abszurd, hiszen az, hogy a gépén nem voltak jogtiszták a szoftverek, korántsem ugyanolyan fajsúlyú bűntett, mint amivel egyébként vádolják.