Még májusban fényes nappal agyonlőtték Nápolyban Mario Bacio Terracinót, a helyi maffia, a Camorra egyik ismert alakját. Az 53 éves bűnöző egy bár előtt dohányzott, amikor egy bérgyilkos először karon, majd hidegvérrel fejbe lőtte. Az egész gyilkosságot felvette egy biztonsági kamera, amelynek felvételeit az olasz rendőrség most nyilvánosságra hozta, hogy így próbálják meg megtalálni a gyilkost.

Egy bérgyilkos még májusban fényes nappal először karon, majd fejbe lőtte Nápolyban Mario Bacio Terracinót, a Camorra egy ismert tagját – írja a Daily Mail. A bérgyilkos nem kerülte a feltűnést, egész egyszerűen Terracino mögé sétált, aki egy bár előtt dohányzott, majd két lövéssel, hidegvérrel megölte, és elsétált.

A gyilkosságot rögzítette egy biztonsági kamera, melynek képeit az olasz rendőrség október végén nyilvánosságra hozta, hogy ezzel is segítsék a gyilkos kézre kerítését. A kemarát a gyilkosság helyszínénél található Antica Caffetteria tulajdonosa szereltette fel még korábban - írja a Bloomberg. "Azt a szokatlan döntést hoztuk, hogy elérhetővé tesszük a felvételt a nyilvánosság számára, hogy el tudjuk kapni a gyilkost. Az elkövető arca annak ellenére, hogy javarészt takarásban van, látszik, és biztos vannak olyanok, akiknek ismerős. Arra kérjük őket, hogy keressenek meg minket" – írta a rendőrség a közleményében.

Figyelem! A felvételen látható erőszakos cselekményt csak erős idegzetűek nézzék meg!

A felvételen az is látszik, hogy az emberekre nincs nagy hatással a mellettük néhány méterre történő gyilkosság. Egy nő egy sorsjegy számait kaparja le éppen a gyilkosság alatt. A lövések után egy cigarettaárus néhány méterrel odébb tolja a kocsiját, egy anya, csecsemővel a karjában, megnézi a holttestet, majd továbbsétál. A Daily Mail azt írja, olyan nő is látható, aki az apróját számolja éppen a gyilkosság pillanatában, majd mikor látja a gyilkost elsétálni, még mosolyog is.

Csak Nápolyban idén eddig több mint 30, a Camorrához köthető gyilkosságot hajtottak végre. A legtöbbjük megoldatlan bűntény, általában a maffián belüli csatározásokhoz köthetők. A rendőrség egyelőre tehetetlen a helyi szervezett bűnözéssel szemben. A kormány fegyveres csapatokat küldött a városba, hogy visszaszorítsák a bűnözést, de egyelőre nem jártak túl nagy sikerrel.

A most meggyilkolt Terracino ismert bank- és emberrabló volt. 1991-ben félmilliárd forint értékben rabolt ki egy bankot, de sosem sikerült elkapni. A védjegye az volt, hogy alulról, a csatornák felől közelítette meg az épületeket, amiket kirabolt. De benne volt abban a bandában is, amelyik 1977-ben elrabolt egy olasz politikust, Guido de Martinót. Az emberrablás végrehajtóit ugyan sikerült elkapnia a rendőrségnek, de azt a gyanút már nem sikerült igazolni, hogy a bűntényt a Camorra tervelte ki és rendelte meg.