Az ifjú anya a kórházba még menyasszonyi ruhájában esett be, majd egészséges kislánynak adott életet. Családja büszke a gyermekáldásra, másnap pedig az esküvőt is befejezték. Az ifjú pár városában nem ritka, hogy 13 éves lányok már szülnek, ők csak azért kerültek a hírekbe, mert a boldog anyuka még 12 sincs.

A 11 éves bolgár Kordeza Zhelyazkova már nem tudta kimondani az igent esküvőjén, mert rájöttek a tolófájások. A kórházba is menyasszonyi ruhában-fátyolban érkezett, és húsz perc múlva egészséges kislánynak adott életet. 19 éves férje, Jeliazko Dimitrov végig mellette volt, kislányukat Violetának nevezték el.

”Most már nem fogok játékokkal játszani, új játékom van” – idézi a 11 éves roma kislányt a News of the World angol lap. „Olyan gyönyörűszép, nagyon szeretem. Most már Violeta a kisgyerek, nekem fel kell nőnöm” – tette hozzá Kordeza, aki az anyaság jegyében úgy tervezi, már az iskolát sem fejezi be. A szülés utáni másnapon a kislány ismét menyasszonyi ruhába bújt, hogy két szoptatás közt gyorsan befejezzék a félbeszakadt esküvőt, így most már hivatalosan is férjnek és feleségnek számítanak. Mint a lapnak adott interjújában később elmondta, egyelőre nem akarnak több gyereket, egy most bőven elég.

A roma pár a bolgár Sliven városban él, az általános iskola mögötti játszótéren ismerkedtek meg, ahol a fiú mentette ki Kordezát egy csapat gúnyolódó gyerek közül. Pár héttel később megfogant a babájuk.

„Nekünk nem voltak szexuális felvilágosító óráink, nem tudtam, mitől lesz terhes valaki. Fiúm se volt még soha, és az óvszerről se hallottam. Azt se tudtam, hogy terhes vagyok, míg a nagymamám észre nem vette, hogy meghíztam. Én azt hittem, csak túl sokat ettem” – mesélte a lapnak a kislány, aki éppcsak betöltötte a 11-et, amikor teherbeesett.

Jeliazko menyasszonya terhességének hírére azonnal hazautazott Spanyolországból, ahol a lány szüleivel együtt szőlőbirtokokon dolgoztak a szüreti időszakban. „Nagyon megijedtem. Nem terveztük, hogy ilyen hamar lefekszünk egymással, azt főleg nem, hogy gyerekünk is lesz, bár abban a pillanatban beleszerettem Kordezába, amint megláttam”.

Slivenben nem ritkák a 13 évesen szülő lányok sem, Kordeza nagyanyja és a vőlegény édesanyja is ilyen korukban mentek férjhez, és egy évvel később már szültek.Dida, a kislány nagyanyja ennek ellenére nem volt oda a boldogságtól, amikor rájött, unokája gyereket vár. "Nálunk teljesen megszokott, hogy a lányok fiatalon szülnek. De azt nem akartam, hogy Kordezával is így történjen. Túl fiatal ő ehhez". A nagymama azt is elmondja: Kordeza csendes, visszahúzódó kislány volt, nem gondolta volna róla, hogy fiúja van és szexel is: "Inkább az a típus, aki számítógépes játékokat játszik és szeret iskolába járni. A matematika volt a kedvenc tantárgya".

A roma tradíciók szerint azonban bébi nem születhet házasságon kívül, úgyhogy háromnapos nagy lagzit rendeztek a párnak. Igaz, az örömüket most elhomályosíthatja, hogy az ifjú férjet és boldog apát akár hat évre is lecsukhatják, amiért kiskorúval folytatott szexuális viszonyt. „Félek. Gondoskodni akarok a feleségemről és a gyerekemről, de lehet, hogy ehelyett börtönbe kell mennem” – nyilatkozta Dimitrov a lapnak. „Tudom, hogy hibáztam, de nem fogok bocsánatot kérni ezért, mert most itt van nekünk a szépséges kicsi Violeta”. Mint a lapnak adott interjújában elmondta: tudja, hogy ő a felelős azért, ami történt, és kicsit aggódik is, hogy Kordeza talán túl fiatal hozzá, de hát "a szerelem nem ismer határokat". Mint mondja, jobb jövőt szeretnének kislányuknak: "Keményen fogok dolgozni, hogy szépen élhessünk. Szeretném, ha Violeta tanulhatna, hogy tudjon írni és olvasni. A születésével most híressé vált, de talán az is marad, ha mondjuk orvos lesz, aki életeket ment vagy feltalál valami gyógyszert.

A férj 36 éves anyja – aki maga is 13 évesen ment férjhez, és 14 évesen szülte meg Jeliazkót – úgy fogalmaz: „Nagyon jó fiú ő, és keményen dolgozik. Szereti a feleségét és a gyereke mellett fog állni. Nem hiszem, hogy számítana az életkoruk. Szeretik egymást és a babájukat, és ez elég kell legyen”.