Az egyik brazil egyetemről kicsaptak egy lányt, aki túl rövid ruhájával kivívta diáktársai ellenszenvét, és így óriási felfordulást okozott. A gúnyolódók miatt a 20 éves Geisy Arrudát rendőrök kísérték ki az egyetemről, és később arra hivatkozva csapták ki, hogy túlságosan laza erkölcsökkel rendelkezik. A döntés miatt többen is felszólaltak, és az oktatási minisztérium is magyarázatot követelt. A intézmény illetékesei röviddel ezután úgy határoztak, hogy a lány újra beülhet az iskolapadba. Igaz, azt elfelejtették megmagyarázni, hogy pontosan miért is visszakoztak.

A YahooNews információi szerint visszatérhet az egyetemre az a 20 éves brazil diáklány, akit pár hete túlságosan merész ruhája és viselkedése miatt csaptak ki. A idegenforgalom szakos Geisy Arruda október 22-én óriási felfordulást okozott a Bandeirante Egyetemen, amikor egy igen rövid miniruhában jelent meg az egyik órán. A diáktársai kigúnyolták és porig alázták a lányt, akire végül ráterítették a professzor fehér köpenyét, és akit a rendőrség kísért el a helyszínről.

Az esetről többen videót is készítettek, amik nagy része természetesen az interneten landolt. Arruda elmondta, nagyon megalázónak érzi a helyzetet, és kiemelte, az illetékesek közül senki nem szólt rá amiatt, hogy túl lengén öltözött. „Ha a biztonsági őr vagy a professzor figyelmeztetett volna, akkor engedelmesen hazamentem volna, hogy átöltözzek” – nyilatkozta a diáklány, akit az eset után ki is rúgtak.

Felháborító döntés

Az iskolai vezetőség döntése azonban nem aratott osztatlan sikert a bikinis lányok őshazájában. Többek közt a hallgatói önkormányzat, az oktatási minisztérium, és a nők jogaiért felelős miniszter is nemtetszését fejezte ki, és szerették volna megtudni, hogy pontosan miért csapták ki a 20 éves lányt. A nemzeti felháborodásnak meglett az eredménye, ugyanis a Sao Paolóban található egyetem dékánja hétfőn bejelentette, hogy Geisy Arruda visszatérhet az iskolapadba. Igaz, azt nem indokolta meg, hogy miért vonták vissza a döntésüket.

Alig várta, hogy visszatérhessen

Bár sem Arrudát, sem az ügyvédeit nem sikerült elérni, a diáklány korábban kifejtette, alig várja, hogy újra tanulhasson, bár kicsit tart attól, hogy újra be kell járnia az egyetemre. „A leghőbb vágyam az volt, hogy visszamehessek az iskolába. Ez az évem kárba veszett. Ez egy igen nagy igazságtalanság. Brazíliában mindenki látta a videót. Mindig úgy öltözködtem, ahogy nekem jólesett, de nem volt zavaró senki számára. Mindig is ilyen voltam, és soha senkinek nem volt gondja ezzel” – nyilatkozta korábban.

Túl erkölcstelen volt

Bár a tengerpartokon valóban sok a bikinis fiatal, az egyetemeken általában jóval visszafogottabban öltözködnek, a legtöbben pólóban és farmerban járnak be az órákra. Az üggyel kapcsolatban egy írás is megjelent az egyetemi lapban, amiben az állt, hogy Arruda fittyet hányt azokra az alapvető morális és egyéb értékekre, amit az egyetemi környezet megkövetel. „Mi követjük a szabályokat. Nem az öltözékével volt probléma, hanem a viselkedésével, a hozzáállásával” – nyilatkozta az egyetem ügyvédje, Decio Lencioni az egyik televíziós csatornának.

A ruháját is felemelte

Az ügyvéd állítása szerint Arruda aznap szándékosan egy hosszabb útvonalon közelítette meg a tantermet, hogy minél többen felfigyeljenek rá, többször pózolt azoknak, akik fényképet akartak készíteni róla, ráadásul a ruháját is felemelte, amit persze a diáklány vehemensen tagadott. A rendőrség ezzel párhuzamosan több olyan diákkal szemben is nyomozást indít majd, akik kigúnyolták a lányt, az egyetem állítólag többük hallgatói jogviszonyát ideiglenesen felfüggeszti.