A 17 éves Anthony Conley megölte kisöccsét, majd átment barátnőjéhez. A fiú a gyilkosság utáni másnapon feladta magát, és azt mondta, pont úgy érzi magát, mint a sorozathős Dexter, aki kettős életet él, és próbálja leplezni, hogy sorozatgyilkos. Conley véleménye szerint a gyilkolás iránti vágy pont olyan, mint amikor valaki megkíván egy hamburgert.

A 17 éves Anthony Conley-t azzal vádolják, hogy meggyilkolta 10 éves testvérét szombat este, írja az ABC News. Az Indiana államban élő fiú, aki a Dexter című sorozat sorozatgyilkosához hasonlította magát, megfojtotta öccsét, majd a fejére egy zacskót húzott, hogy ne folyjon szét a vére. Az ügyben illetékes ügyész, Aaron Negenard szerint a fiú teljesen érzelemmentes volt kihallgatásakor, és a gyilkolási vágyát az éhséghez hasonlította. "Azt mondta, ez olyan, mint amikor valaki megkíván egy hamburgert: olyankor úgy érzi, mindenképp meg kell szereznie" - idézi az ügyész a fiút.

Conley Negenhard szerint a 17 éves Anthony Conley saját maga jelentkezett a hatóságoknál a gyilkosság másnapján, azonban az öccse megölése után még barátnőjével találkozott. A fiú állítólag adott barátnőjének egy gyűrűt, mellyel mintegy megígérte, később megkéri a kezét, majd ezután még megnézték a Halálsoron című filmet. A lány a fiú őrizetbevétele után a rendőröknek azt mondta, szombat este Conley kifejezetten jókedvű volt, és állítása szerint hosszú ideje nem látta ilyen vidámnak. A fiú ugyanakkor azt állítja, az utóbbi időben alvási problémái voltak, és az iskolából is sokszor lógott.

Conley a kihallgatása során arra a kérdésre, mivel magyarázza tettét, azt mondta, úgy érezte magát, mint Dexter Morgan, a Dexter című sorozat főszereplője, aki tisztes polgári foglalkozást űzve a rendőrség vérnyom-elemzőjeként dolgozik, miközben próbálja titokban tartani, hogy valójában egy sorozatgyilkos. „Conley azt mondta: egyszerűen ugyanúgy érezte magát, mint ő” – nyilatkozta az ügyész.

A 17 éves Anthony Conley a hatóságok szerint szombat este ölte meg öccsét, miután szülei elmentek dolgozni. A gyermek testét berakta a kocsijába, és ezután ment át barátnőjéhez. A rendőrök szerint öccsét valamikor másnap dobta ki a kisfiú iskolájához közeli parkban. Vasárnap reggel Conley szülei megkérdezték, merre van az öccse, és a fiú azt mondta, nagyanyjuknál töltötte az éjszakát. A szülők megkérték, hozza haza, és ekkor adta fel magát a rendőrségen.

Az államban érvényes jogszabályok szerint Conley-t nem ítélhetik halálra, de akár 65 évet is kaphat. Az ügyész kijelentette, mindenképp életfogytiglani börtönt fog indítványozni a fiúnak, próbaidő lehetősége nélkül.

A Dexter című sorozat egyébként nem most inspirált először gyilkosságot. Tavaly egy kanadai férfi, Mark Twitchell a sorozat egyik részét elevenítette fel a valóságban, és megölte a 39 éves Johnny Altingert. A sorozat executive producere akkor azt nyilatkozta, legnagyobb félelmük vált valóra azzal, hogy lemásolták a sorozatot. A mostani esetet azonban egyelőre nem kommentálták.