Annette Edwards egykori modell az utóbbi pár évben főként nyúltenyésztőként volt ismert, többek közt övé a világ legnagyobb nyula is, Alice. Az állatok iránti szeretete teljesen új fordulatot vett, amikor úgy döntött, hogy kés alá fekszik, mert nagyon szeretne hasonlítani a Roger nyúl a pácban című film egyik rajzolt szereplőjére. Az 57 éves dédmama természetesen a világ legszexisebb rajzfilmfigurájának megválasztott Jessica Rabbitet választotta példaképnek.

Tízezer fontot költött egy 57 éves, tízgyermekes angol asszony arra, hogy plasztikai sebészek egy egyhetes műtétsorozattal létrehozzák belőle Jessica Rabbitet, a Roger nyúl a pácban című film címszereplőjének dögös nejét – írja a Daily Mail. A korábban modellként dolgozó Annette Edwards egyébként lelkes nyúltenyésztő, és többek közt ezen négylábúak iránt érzett imádata inspirálta arra, hogy kés alá feküdjön. „A nyulak iránti szeretetem miatt döntöttem úgy, hogy megműttettem magam. Az átalakulásom óta nagyon sok bókot kaptam, és nagyon elégedett vagyok a külsőmmel” – nyilatkozta az asszony, akinek egyébként tíz gyermeke jóvoltából már dédunokája is van.

A gyerekei már meg se lepődtek

Annette Edwards saját bevallása szerint a plasztikai beavatkozások mellett diétával próbálta elérni a célját. „A testemet kemény munkával formáltam ilyenné, nem voltam zsírleszíváson, vagy hasonló beavatkozáson. Három hónapig nagyon szigorú diétára fogtam magam, és kicsit valóban úgy éltem, mint a nyulak, csak salátát és magokat ettem” – tette hozzá. A tízgyermekes asszony gyermekei egyébként elég jól fogadták édesanyjuk kicsit bizarr döntését. „Bár őrültségnek tartják, már nem igazán lepődnek meg semmin velem kapcsolatban. Egészen jól fogadták a dolgot, és mindig kiálltak mellettem” – tette hozzá.

A worcesteri asszony egy londoni klinikán feküdt kés alá, egy hét leforgása több beavatkozást is elvégeztek rajta, többek közt felvarrták a mellét, ami 3600 fontjába került, a szemöldökén is alakítottak (ezt 2750 fontért), az állába implantátumot ültettek (2800 fontért), és némi botoxot is fecskendeztek az arcába (ez további 600 fontba fájt neki). Az átalakulás persze nem lett volna teljes Jessica Rabbit lila kesztyűje, csillogó piros ruhája és vörös hajzuhataga nélkül, amiket Annette Edwards természetesen szintén beszerzett.

A legszexibb rajzfilmfigura

Annette Edwards egyébként nyilván nem véletlenül Jessica Rabbit külsejét tűzte ki célul: Roger nyúl nejét idén márciusban – 21 évvel azután, hogy bemutatták a filmet - a világ legszexibb rajzfilmfigurájának választották. Nem véletlenül nyerte el ezt a címet, a rajzfilm készítői biztosra mentek, és direkt a filmművészet olyan szexikonjainak egybegyúrásával mintázták, mint Lauren Bacall, Rita Hayworth, vagy Veronica Lake.Tavasszal  Jessica Biel is kipróbálta, hogy milyen Jessica Rabbit lenne belőle. Igaz, ő nem meggyőződésből, csupán a Saturday Night Live egyik adása kedvéért bújt bele névrokona bőrébe: a világ egyik legszexibbnek mondott nője a világ legszexibb rajzfilmfigurájaként.

A híres nyúltenyésztő

A rekordok iránt érdeklődőknek Annette Edwards neve egyébként is ismerősen csenghet, ugyanis 2004-ben az egyik saját tenyésztésű kedvence, Roberto elnyerte a legnagyobb nyúlnak járó címet, amit egy évvel később Amy nevű nyula vett át. Idén pedig Amy kölyke, Alice lett a rekorder a maga majdnem egyméteres hosszúságával és 19 kilogrammos súlyával.

Nincs egyedül

Nem ez az első eset, hogy valaki egy élőnek nem igazán mondható, de kétségkívül ismert személyre szeretne hasonlítani, és ennek érdekében az igen költséges és néha nagyon fájdalmas plasztikai műtétektől sem riad vissza. Sarah Burge az elmúlt évtizedekben 200 ezer fontot (63 millió forintot) költött arra, hogy élő Barbie-baba váljon belőle, és 50 éves korára sikerült is elérnie a célját. És persze nem ő az egyetlen, aki a kicsit lehetetlen méretekkel rendelkező játékbaba bőrébe akart bújni. A szintén rögeszmés Cindy Jackson 54 éves korára szintén teljesítette ezt a feladatot, de ő már ki is szemelte legújabb példaképét, aki nem más mint a fiatal Brigitte Bardot.

Természetesen több olyan nő és férfi is van, aki valamelyik hús-vér hírességhez szeretne hasonlítani. Igaz, a többség általában a hőn imádott celebnek csak egy-egy testrészét szeretné magán tudni jóval kevesebben vannak azok, akik el akarnak menni a teljes átalakulásig. Ami egyébként nem meglepő, hiszen könnyen előfordulhat, hogy egy idő után ciki lesz valamelyik szabadelvű sztár hasonmásaként rohangálni a világban. Egy fiatal essexi édesanya, Gabriele Randone több ezer fontot költött arra, hogy minél jobban hasonlítson példaképére, Katie Price-ra. Ám miután a Jordanként is ismert celeb alaposan lejáratta magát a nyáron, Randone csalódott kedvencében, és úgy döntött, hogy soha többet nem lép fel hivatalos hasonmásként, pedig ez volt a fő bevételi forrása.