Miközben a brooklyni iskolában tehetségkutató versenyt tartottak, az iskola két tanárnőjét rajtakapta a gondnok az egyik üres teremben. A 33 éves Cindy Mauro és a 29 éves Alini Brito viszonyáról állítólag a diákok is tudtak, de megkérték őket, ne beszéljenek erről. Ezért aztán most a Facebook-on tárgyalják ki az esetet.

Egy brooklyni középiskola felfüggesztett két nyelvtanárnőt, miután az intézmény gondnoka állítása szerint rajtakapta őket egy üres tanteremben – írja a New York Daily News. A James Madison Középiskola tanulói november 20-án éppen egy tehetségkutató műsort tartottak az egyik nagyobb teremben, mikor az iskola gondnoka, Robert Calantuoni egy másikban rányitott a meztelen tanárnőkre.

Titokban akarták tartani

Calantuoni nem kívánta kommentálni a történteket, ahogy a tanárok és az iskola többi alkalmazottja sem. Az illetékes hivatal szóvivője, Margie Feinberg azonban megerősítette azt, hogy valóban vizsgálat folyik az ügyben. Bár a szülők nincsenek elragadtatva az állítólagos intim kapcsolattól, a diákokat nem igazán zavarják a történtek. Sőt, a Facebookon létre is hoztak egy oldalt, hogy megtárgyalják az ügyet. Elmondásuk szerint a két tanárnő - a 33 éves Cindy Mauro és a 29 éves Alini Brito - nagyon népszerű volt, és nem volt titok a viszonyuk sem. Többen is megerősítették, hogy szinte mindenki pletykált a két tanárnő közötti viszonyról, amit persze az iskola személyzete megpróbált titokban tartani.

„A tanárok nem akarják, hogy beszéljünk erről, mert szerintük bajba kerülhetnek, ha ilyesmikről fecsegünk az osztályban” – nyilatkozta a 18 éves Eddie Ramirez, aki azt is elmondta, hogy a francia nyelvet tanító Mauro szívesen öltözött úgy, mint egy tinédzser. „Nagyon szexi volt. Látszott rajta, hogy szívesen flörtöl” –a tette hozzá. A tanárnő állítólag a nyáron rózsaszínre festette a haját, és több tetoválása is volt; például egy Nap a hátán, egy virág a lábán és egy csillag a lábfején. Állítólagos szeretője, a spanyol nyelvet tanító Alini Brito valamivel decensebb jelenség volt. "Általában elegánsan öltözik. Nagyon csinos, és barátságos a jó értelemben véve” – nyilatkozta egy 16 éves diák, aki szerint a tanulók gyakran fordultak problémáikkal a tanárnőhöz.

Hamis vádak?

A lapnak Alini Brito férjét sikerült elérni telefonon: „A nejemet nem tájékoztatták ezekről az állításokról, amik egyébként nem valósak” – nyilatkozta. A két tanárnő ügyvédei is hasonlóan gondolják. „Mindketten kiváló tanárok, akiknek a hírnevét és karrierjét tönkretették ezekkel a megalapozatlan vádakkal és rosszindulatú célozgatásokkal. A megfelelő helyen és időben természetesen majd ők is felszólalnak a saját védelmükben” – olvasható a hivatalos nyilatkozatban.

A harmadik

Az ügy kirobbanása után kiderült, hogy egy harmadik tanárnő is vétett a szabályok ellen. Allison Musacchio ellen állítólag azért folyik vizsgálat, mert túlságosan közeli kapcsolatba került az egyik diákkal. Az esetre még márciusban derült fény, amikor az egyik diáklány a tanárnő telefonjában megtalálta a volt barátja telefonszámát. Musacchio és a tanuló körülbelül 200 alkalommal beszélt telefonon vagy írt üzenetet egymásnak.

A 31 éves asszony korábban egy hasonló úgy miatt keveredett bajba, igaz, akkor megúszta a büntetést, ugyanis kiderült, hogy a diák nem volt fiatalkorú, ráadásul kapcsolatuk idején már nem tanult az iskolában. Bár Musacchio nem nyilatkozott az ügyben, az egyik szomszédja szerint a tanárnő azt mondta, hogy az őt ért vádak tévesek. Egy férfi, aki a tanárnő barátjaként mutatkozott be, azt mondta, hogy nincs tudomása a partnerét ért vádakról. „Nem szeretek beleavatkozni az ügyeibe.Tudom hogy Brooklynban tanít. Nagyon jó ember, így kissé megleptek ezek a feltételezések” – nyilatkozta a férfi.