Elizabeth Poblete súlyemelő az edzőteremben lett rosszul, és nem sokkal később a helyszínen szülte meg gyerekét. Becslések szerint a baba hat hónapra született, jelenleg lélegeztetőgép tartja életben. Az anya jól van, bár sokkot kapott, amikor megtudta, hogy terhes.

A 22 éves Elizabeth Poblete súlyemelő igencsak meglepődött, mert nem tudta, hogy terhes. Edzés közben rosszul érezte magát, orvost hívott, aki egyből tudta, hogy a lánynak szülési fájdalmai vannak. Poblete nem sokkal később egy fiút hozott a világra az edzőteremben - adta hírül az MTI. A koraszülött súlya 1 kiló 15 deka, intenzív kórházi felügyelet alatt tartják, lélegeztetőgéphez kötve. Becslések szerint hat hónapra született, túlélési esélyeiről nem számoltak be. Az anya jól van, bár sokkot kapott, amikor megtudta, hogy terhes. A kisfiúnak az Eric Jose nevet adta.

Poblete egy héttel korábban még versenyt is nyert egy chilei bajnokságon. A súlyemelőnő edzőjében sem merült fel, hogy növendéke terhes lenne. Poblete nem aprócska és törékeny, ráadásul az utóbbi hónapokban hízókúrába kezdett, hogy az eddigi 75 kilós kategóriából felkerülhessen a 85 kilósok közé, így alakja alapján végképp nem volt feltűnő terhessége. A szülés egyébként Brazíliában történt, a nő Sao Paulóban él, és a 2008-as pekingi olimpián is szerepelt.