Egy kismama az M3-as beveszetőszakaszán, a benzinkútnál adott életet kislányának. A taxisofőr elmondása szerint a nőnek olyan erős fájdalmai voltak, hogy mire kiszállt a kocsiból, már arra sem maradt ideje, hogy leterítsen a kocsiba egy takarót, mert megszületett a baba.

Kistarcsáról indult a kismamával a Nyírő Gyula Kórházba csütörtök reggel az a taxis, aki végül kénytelen volt félrehúzódni az M3-as autópályán, hogy segítsen a megindult szülésnél. A férfi elmondása szerint a kismamának olyan erős fájdalmai voltak, hogy kiszállt a kocsiból, és már arra sem maradt ideje, hogy leterítsen a kocsiba egy takarót, mert megszületett a kislány.

„Megfogta a vállam, és mondta, húzzam le a nadrágját, mert jön a baba. Lehúztam a nadrágját, és mondta, hogy tegyem oda a kezem, mert jön a gyerek” – mesélte a taxis a TV2 Tények című műsorának. „Odatettem a kezem, a magzatvíztől kezdve minden, és a gyerek belepottyant a kezembe, és szinte azonnal felsírt” – próbálta szavakba önteni a hihetetlen élményt a sofőr.

Miután megszületett a gyermek, visszaültek az autóba, betakargatták a kislányt, mivel a mentősök azt mondták, az a lényeg, meg ne fázzon a gyermek. „Semmi probléma nem volt, felsírt egyből a baba” – akinek a nevét a sofőr végül elfelejtette megkérdezni.

A mentősök reggel nyolc óra előtt kapták a riasztást, hogy a kismama „helyszíni szülést produkál”, de mire kiértek, a baba már megszületett, és az anyja hasán mocorgott. „Minden ilyen esetben, amikor helyszíni szülés zajlik, akkor az Országos Mentőszolgálat riasztja a Peter Cerny alapítványt az újszülött ellátásához” – mondta az alapítvány munkatársa, akinek – köszönhetően a sofőrnek és a felkészült mentősöknek – csupán annyi dolga volt, hogy kórházat keressen a babának és édesanyjának.