horoszkóp

50 évet is kaphat a szexképekkel szexet zsaroló kamasz

2009.12.23. 13:37
Osztálytársait zsarolta a róluk készített szexfotókkal egy amerikai diák. A 19 éves fiú 12 osztálytársától csalt ki kompromittáló fotókat, majd felajánlotta nekik: ha szexelnek vele, nem hozza nyilvánosságra a képeket. A srác 30, de akár 50 évet is kaphat, amiért vádalku keretében két esetben bűnösnek vallotta magát, és ez még mindig egész jó ahhoz képest, hogy ha mind a 12 esetért elítélték volna, 177 év lett volna a végeredmény.

A 19 éves winsconsini Anthony Stancl egy vádalku keretében két rendbeli szexuális zaklatást ismert be, melyért cserébe a többi tíz vádpontott ejtették ellene. A fiú így is 50 évet kaphat, amiért zsarolással szexre kényszerítette több osztálytársát – írja az Associated Press hírügynökség.

Az ügy 2008 novemberében került nyilvánoságra, amikor a New Berlin-i középiskola egyik megzsarolt diákja, egy 16 éves fiú értesítette a rendőrséget. A diák elmondta: 15 éves volt, amikor Stancl lánynak kiadva magát levelezni kezdett vele a Facebookon. Miután azonban meztelen fotókat kért és kapott tőle, Stancl bejelentette: vagy szexel vele, vagy körbeküldi a fotókat az egész iskolának. Stancl nyomozás során lefoglalt számítógépén a későbbiekben az Eisenhower Középiskola 30 azonos nemű diákjától több mint 300 fotót és videót találtak: mint kiderült, Stancl összesen 12 fiút kényszerített szexre hallgatásáért cserébe.

A Waukesha megyei kerületi ügyész, Brad Schimel úgy fogalmazott: elégedett a vádalkul eredményével, mert ezáltal nem szükséges, hogy az összes áldozatot kitegyék a bírósági eljárásban való részvételnek. „Nem volt még olyan ügyem, ahol az áldozatok és családjaik kevésbé szerettek volna nyilvánosság elé állni. Nekik nagy megkönnyebbülést jelentett ez a megoldás” – nyilatkozta a hírügynökségnek Schimel.

Stancl – akit egyébként védőügyvédje depressziójával menteget – az AP szerint akár 50 évet is kaphat, bár a SkyNews ugyanakkor csak 30-at helyez kilátásba. A vádalku keretében a bevállalt két rendbeli zaklatásért cserébe tíz másik vádpontot ejtettek, ha mind a 12 esetért elítélték volna, összesen 177 év várt volna rá.