A szakértők szerint valódi az a fotó, amin John F. Kennedy látható egy jachton néhány meztelen nő társaságában. Az elnök beiktatása előtt néhány évvel a testvéreivel a Földközi-tengerhez utazott, ahol állítólag számos nővel szórakoztak együtt. A feltételezések szerint ekkor készülhetett a kép.

A TMZ birtokába jutott egy felvétel John Fitzgerald Kennedyről, amin feltehetően még a beiktatása előtt egy földközi-tengeri nyaraláson meztelen nőkkel szórakozott együtt testvéreivel.

A fotó egy autókereskedőtől jutott el a TMZ-hez. Azt nem tudni, hogy a keleti parton dolgozó autókereskedő honnan kapta a képet, az biztos viszont, hogy a férfi a képet egy fiókban tartotta, és rendszeresen előkerült, amikor a barátainak arról sztorizott, hogy van egy képe JFK-ről, ahogy meztelen nőkkel nyaral. A kereskedő tíz évvel ezelőtt meghalt, de a képet egyik gyereke sem örökölte meg.

A kép végül a TMZ-nél landolt, akik azt mondják, a fotó a történelem menetét is megváltoztathatta volna. A lap Kennedy életrajzíróival és képmanipulálással foglalkozó szakemberekkel alaposan elemeztette a képet.

Az életrajzírók szerint a legvalószínűbb, hogy 1956 augusztusában készült a felvétel, valahol a Földközi-tenger környékén, ahol Kennedy a testvéreivel nyaralt. Ezt megerősítette Jeff Sedlik, igazságügyi fotószakértő véleménye is, aki a képen látható Kennedy képét egy, a feltételezett utazás előtt néhány héttel készült képpel hasonlította össze. A hajón és a Demokrata Nemzeti Gyűlésen lefotózott Kennedy arca a szakértő szerint megegyezik.

Az időpont megtalálását segítette az a szomorú esemény is, hogy John Fitzgerald Kennedy első gyermeke halva született 1956. augusztus 23-án. A forrásokból nem derül ki pontosan, hogy Jackie Kennedy a hajón tartkózkodott-e, az mindenesetre biztos, hogy augusztus 23-án azért szállították a mentők a kórházba, hogy sürgősségi császármetszést hajtsanak rajta végre.

A kép tulajdonságai, a fények, az árnyékok, a színek alapos elemzése és a történelmi tények összeillesztése után szinte egészen biztosra vehető, hogy John F. Kennedy van a képen. A TMZ szerint egészen másképp alakult volna a történelem, ha ez a fotó nem a kétezres évek végén, hanem Kennedy 1960-as elnökválasztási kampánya alatt kerül elő, ezzel megrendítve az ilyen dolgokra érzékeny választók Kennedybe vetett bizalmát.

A képet itt tudja megnézni nagy felbontásban.