Egy bajorországi pár szilveszter reggelén egy templomban, mise közben meglehetősen hangosan szeretkezett, amire természetesen a gyülekezet tagjai is felfigyeltek. A helyi pap vallási szertartás megzavarása miatt feljelentést tett. A rendőrként dolgozó férfit azóta felfüggesztették, és akár három évre börtönbe is kerülhet, ha a bíróság bűnösnek találja.

Szilveszter reggelén a Rennertshofen városában található XVIII. századi templomban zajló istentiszteleten a hívők gyanús ám annál egyértelműbb hangokra lettek figyelmesek – írja a Bild. A gyülekezet egyik női tagja úgy döntött, hogy utánajár a dolognak, és karzaton rátalált egy éppen szexelő párra. A 26 éves férfi és partnere azonnal menekülőre fogta a dolgot, de az egyik szemtanúnak sikerült felismernie a benne egy környékbeli rendőrt, a nő viszont eltakarta az arcát, és személye egyelőre ismeretlen. A pap, Nikolaus Maier természetesen azonnal feljelentette a párt vallási szertartás megzavarásáért. „Sajnálatos, hogy valaki ilyen mélyre tud süllyedni” – kommentálta az eseményeket egy másik pap.

Akár börtönbe is kerülhetnek

Az ügyben az ingolstadti rendőrség nyomoz, és egyes források szerint az illetékesek már azt is sejtik, hogy ki volt a 26 éves férfi szexpartnere. A szemtanúk beszámolói alapján a rendőrség egy 22 éves nőt gyanúsít, akit a napokban ki is hallgatnak. Az Augsburger Allgemeine információi szerint nem kizárt, hogy a pár ittas volt aznap. Bár a rendőrség ezt nem erősítette meg, azért a szilveszteri időpont alapján nem zárható ki az eshetőség.

A rendőr és partnere akár három évre is börtönbe kerülhet, ha a bíróság bűnösnek találja őket. A 26 éves rendőrt mindenesetre az eset másnapján felfüggesztették, és egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor állhat ismét munkába – írja a Local.


View Larger Map

És még sokan mások

Tavaly nyáron egy nigériai pár került bíróság elé hasonló okból. Tolu Akintepe és neje, Bunmi éppen az egyik helyi templom oltárán szeretkezett, amikor a pap rajtakapta őket. A lelkipásztor fel is jelentette az illetlen házaspárt, és a bíróság később helyt adott kártérítési kérelmének. Tolu Akintepe és felesége pedig önként felajánlotta, hogy egy hétig ingyen takarítanak a templomban, ahol megpróbálták kicsit izgalmasabbá tenni házaséletüket.

Egy évvel korábban Olaszországban is történt hasonló eset. Igaz, ott a gyóntatófülkében lett egymásé egy magát ateistának valló pár. A fiatal férfi és barátnője a fülkéből kiszűrődő hangokkal hívták fel magukra egy illető figyelmét, aki széthúzta a függönyt, és miután szembesült azzal, hogy pontosan mit is jelentenek a hangok, azonnal szólt a rendőrségnek. A helyi püspök az eset után elmondta, hogy egy speciális ceremónia segítségével voltak kénytelenek megtisztítani a meggyalázott gyóntatófülkét.