A kislányra támadó két kutyát az egri állatkórházban felboncolták, és nem hivatalos információk szerint az állatok nem csak megmarták a kislányt, de ettek is belőle. Vivien édesanyja a Heves Megyei Online-nak elmondta, a kutyáik mindig békések voltak, még megkötni sem kellett őket, és szinte a gyerekekkel együtt nőttek fel.

Karácsony előtt egy poroszlói kislányt halálra martak a család kutyái. A rendőrség nyomozást indított az ügyben, a két állatot felboncolták az egri állatkórházban, és nem hivatalos információk szerint nem csak megmarták a kislányt, hanem ettek is belőle.

„A kutyák szinte a gyerekekkel nőttek fel, együtt játszottak, frizbiztek velük, barátságosak, béketűrők voltak, sosem kellett megkötni őket. Amikor hazaértünk, Vivi ott feküdt az udvaron. A kicsi mondta el, hogy kijöttek hógolyózni, a nővére elesett, a kutyák pedig megtámadták. Azonnal felkaptuk, rohantunk vele a mentőállomásra” – idézte fel a történteket a Heves Megyei Online-nak Vivien édesanyja, Gubáné Bukta Mariann. „A lelkükre kötöttük, hogy ne menjenek ki. Hogy miért hagytuk őket egyedül? Eddig sosem csináltunk ilyet. Ilyen bűntudattal élni.... Már nem tehetjük jóvá a hibát, nem hozhatjuk vissza őt. Annyira hiányzik... A rendőrségi vizsgálat még ezután kezdődik majd, de ennél nagyobb büntetést, amit mi kaptunk, ember már nem kaphat”.

A Heol értesülései szerint a két kutyát az egri állatkórházban felboncolták, és a nem hivatalos információk szerint az ebek nem csak megmarták a kislányt, de ettek is belőle. Dr. Suszták Béla, az Állatkórház igazgatója elmondta, az ebek tetemét nem az intézmény dolgozói boncolták, ők csak helyet adtak a fővárosból érkezett igazságügyi szakértőknek. A boncolást követően további, elsősorban a veszettség megállapítására vonatkozó vizsgálatra a tetemeket el is szállították Budapestre.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban elmondta, december 22-én, a család poroszlói házában történt a halálos kutyatámadás. A kislányt a család kutyái sebezték meg úgy, hogy a helyszínen meghalt. Az ügyben a megyei rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.