Négy centiméter mélyen fúródott bele egy evőpálcika egy 14 hónapos kínai fiú agyába az orrán keresztül, miután az kezében az evőpálcikával elesett. A falu kórházában nem álltak rendelkezésre a megfelelő eszközök, ezért a családot egy rokon fuvarozta el a tízórányi távolságra fekvő pekingi kórházba, ahol egy laza mozdulattal eltávolították a befúródott evőeszközt.

A tizennégy hónapos Li Csing-csao édesanyja, Csao Kuj-lu kis híján szívinfarktust kapott, amikor a mosogatást félbehagyva tizennégy hónapos fia sírását hallva átszaladt a másik szobába, és észrevette, hogy a gyerek jobb orrlyukából egy evőpálcika ágaskodik. A december 26-i baleset valószínűleg úgy történhetett, hogy a fiú elesett, miközben az evőpálcikával játszott. A tizennégy hónapos gyerek végül olyan szerencsétlenül érkezett a földre, hogy az evőpálcika belefúródott az orrába – írja a CNN az esetről, ami kísértetiesen hasonlít egy tavaly márciusi balesetre.

Nem tudták helyben kivenni

A keleti Shandong tartományban élő család egyből az orvoshoz rohant a gyerekkel, ám a helyi szakemberek attól tartottak, hogy nem tudnák koordinálni a pálcika kihúzása közben esetlegesen kialakuló erőteljes vérzést, ezért a családot a pekingi Bo Ai kórházba küldték. Végül egy rokon sietett a háromtagú família segítségére: felajánlotta, autójával elviszi őket a több száz mérföldre található kórházba. „Azt hittem, mindennek vége, a fiam meg fog halni. A 10 órás utat mélydepresszióban ültük végig. A gyermekem jobboldala teljesen lezsibbadt” – mondta az apa a CNN-nek.

Mire megérkeztek a kórházba, a fiúnak magas láza volt, így az idegsebészek azonnal előkészültek az operációra. A helyi orvosokhoz hasonlóan ők is tartottak az erőteljes vérzéstől, egy artéria megsértésétől, így a fiú fejét leborotválták, hogy kész legyen, ha fel kellene nyitni a koponyáját a bevérzés miatt.

Amikor azonban kihúzták a négy centiméter mélyen agyba ékelődött evőpálcikát, semmi sem történt – tájékoztatta a CNN-t a fiút operáló orvoscsoport egyik tagja, Szun Vej. Az orvos hozzátette, Li Csing-csaónak nagy szerencséje volt, ugyanis ha a pálcika egy kicsit másfelé vagy mélyebbre fúródik az agyban, akkor az átmeneti bénulás akár végleges is lehetett volna. Az Associated Press információi szerint a gyereket várhatóan egy héten belül kiengedik a kórházból.