Az internetes videomegosztó legújabb celebje a Teljesen Értelmetlen Bigyó, melynek az összes tudása kimerül abban, hogy bekapcsolásra kikapcsolja önmagát. Ettől azonban még lehet rekordnézettsége és rajongói, viszont legalább sose akar majd lemezt kiadni.

December 28-án töltötték fel, de már közel egymillióan nézték meg azt a 18 másodperces YouTube-kisfilmet, melynek főszereplője a Most Useless Machine Ever, azaz kábé Minden Idők Legértelmetlenebb Szerkezete. A kis fadoboz egyetlen dologra képes: bekapcsolásra buzgón kikapcsolja magát.

A szerkezet meghatározása tagfelhő szerint „robot”: bekapcsoláskor a felnyíló fedél alól kinyúlik egy kar, amelynek egyetlen feladata ismét kikapcsolt állapotba lökni a kütyü billenőkapcsolóját. Egy rajongó kommentelő szerint "olyan, mintha egy morcos kis robot lakna benne, aki azt akarja, hogy hagyják már békén".

A videót postoló SaskView nevű felhasználó bevallottan Claude E. Shannon amerikai feltaláló és matematikus Ultimate Machine (mondjuk Minden Gépek Leggépebbike) című izéjéből merítette az ihletet (aki pedig a M.I.T. professzorától, Marvin Minskytől, aki pedig nem tudni honnan, de viccnek szánta). A Világ Leghaszontalanabb Masinája, Tök Értelmetlen Kütyü, és egyéb hasonló elnevezésekkel egyébként már többen elkészítették a dobozkát, a YouTube-on is van jópár korábbi videó a témában, úgyhogy egyelőre nem világos, miért épp SaskView darabját kapták fel ennyire a nézők.

A kütyü megalkotója weboldalán bevallja, fel sem merült benne, hogy ekkora hisztérikus sikert vált ki a videóval, és mivel a kommentjeiben lelkesedők többnyire egyetértenek abban, hogy most azonnal akarnak ők is ilyet (sőt, akkor már mindjárt kettőt is), ezért feltette a pontról-pontra leírást is, amiből bárki el készítheti az önmagát kikapcsoló bigyót.

A kommentelők természetesen őrjöngenek a boldogságtól, sőt több hasznos és értékes továbbfejlesztési javaslattal is jelentkeztek már. Például azzal, hogy „és közben mondhatná is, hogy ’ezt ne csináld!’”.