Egy 48 éves szekszárdi nőt házi pókerversenyen kopasztották meg, ezért négy férfi segítségével, fegyverrel követelt vissza az osztótól ötmillió forintot. A támadóknál engedély nélkül tartott fegyvert, piacon vett, ám mégis valódi rendőrjelvényt találtak a járőrök.

Önbíráskodás miatt indítottak nyomozást a rendőrök három Tolna megyei ember ellen, mert ötmillió forintot követeltek egy férfitól. Az egyikük, egy 48 éves szekszárdi nő ugyanis rövid idő alatt elvesztett 20 millió forintot pókerversenyeken - írja a police.hu. A társaság szerint a sértett, azaz az osztó részben felelős volt a történtekért. A járőrök a támadóknál engedély nélkül tartott fegyvert, baseballütőt és piacon vett, ám mégis valódi rendőrjelvényt találtak.

Az osztóként dolgozó férfit a pókeren egy vagyont veszítő nő, és négy társa fenyegette meg a székesfehérvári Alba Pláza parkolójában. A veszteségek miatt gázpisztollyal és baseballütőkkel ötmillió forintot követelték tőle. A rendőrség akkor szerzett tudomást az esetről, miután az osztó felhívta feleségét, hogy hozzon a parkolóba pénzt, ám az asszony inkább a hatóságokat értesítette.

„Az öt személy közül az egyik nő is rendszeres résztvevője volt ezen pókerjátszmáknak, amiken sorozatosan nagyobb összeget vesztett el. Összesen húszmillió forintot” – mondta el Velvetnek Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője, aki hozzátette, a versenyeket jómódú személyek szervezték, vagyis nem hivatalos pókerversenyekről van szó.

Az ügy azonban nem ért ennyivel véget, amikor a rendőrség átvizsgálta a támadók ruházatát, a Flóbert pisztoly, a baseballütő és a kés mellett találtak egy rendőrjelvényt is. Utóbbiről kiderült, nem hamisítvány, és a férfi, akinél találták azt mondta, a piacon vette. A rendőrök így most arra keresik a választ, hogyan kerülhetett hozzá az eredeti jelvény. Ráadásul az a férfi, akinél a pisztoly volt, nem rendelkezett fegyvertartási engedéllyel, és így már azt is vizsgálják, hogyan juthatott a birtokába lőfegyver. Az öt emberből három gyanúsítottként, míg kettő tanúként szerepel az ügyben.