A 36 éves Paul Rajendran a La Perla fehérneműcég menedzserének adta ki magát egy kamu MySpace-oldalon, hogy álnéven, bizonyos James Carterként szedje fel a modellvilágba betörni készülő fiatal lányokat. A férfit egy reménybeli modell jelentette föl, miután Rajendran állítólag elcsalta egy interjúra, majd miután leitatta, megerőszakolta. A magát kamumunkatársnak kiadó Rajendran tagad, szerinte nem történt erőszak, a nő beleegyezett a szexuális együttlétbe.

Kamunévvel és kamuprofillal szedte fel a reménybeli modelleket egy 36 éves sydney-i férfi – egészen addig, amíg fel nem jelentette az egyik wannabe modell, akit tavaly március elején munkainterjúra invitált. Az indiai férfi e-mailekben egyeztette az időpontot a 22 éves lánnyal, aki ugródeszkát keresett a divatiparba. Rajendran állítólag azzal hitegette a wannabe modellt, hogy ő, a La Perla fehérneműcég legújabb exkluzív termékének a menedzsere majd ismertté teszi a lány nevét a divatvilágban, hiszen épp azért hirdeti magát a MySpace-en, hogy olyan új modelleket találjon a hamarosan megjelenő termékek ausztrál reklámjához, akik tüzesek és vadak – írja a The Daily Telegraph.

Leitatta, majd lefeküdt vele

Bár a 22 éves modell tagadta, hogy azt mondta volna a férfinak, hogy ő vad, azt viszont elismerte, hogy családi állapotát – egyedülálló – megosztotta Rajendrannal, és azt is elmondta neki, nem tervez tartós kapcsolatot.  A reménybeli modell március 10-ére beszélte meg a kötetlen beszélgetést az indiai férfival, aki az egyeztetett helyszín helyett a Tank Stream bárba vitte a lányt, ahol három és fél pohár pezsgőt fizetett neki.

Ezután egy irodaházba vitte a 22 éves nőt, ahol először La Perla-fotókat terített ki egy asztalra, majd a lány mellé ült, és megcsókolta. Ekkor a modell tiltakozni kezdett, de a férfi - mit sem foglalkozva az ellenkezéssel – a lány lábai közé térdelt, és szexuális aktust kezdett vele – mondta a Downing Centre Kerületi Bíróságon a lány ügyvédje, Eric Balodis. Az ügyész hozzátette, a férfi később újbóli kecsegtetéssel próbálta rávenni ügyfelét, ne mondja el senkinek, hogy mi történt.

Hisztérikusan zokogott

Balodis megjegyezte, ügyfele hisztérikus állapotban volt a szexuális erőszak alatt, ezért egyáltalán nem szólt Rajdendanhoz, viszont nemtetszését hangos zokogással fejezte ki. „Hisztérikus állapotban voltam. Nem tudtam rendesen lélegezni, annyira feldúlt voltam” – mondta a bíróságon. A nő hozzátette, beszámíthatatlan állapotban volt a három és fél pohár pezsgő miatt, ami ezúttal – valahogy – sokkal jobban elbódította, mint egyébként. Olyannyira, hogy az estének vannak olyan részei, amikre nem emlékszik.

A modell nem sokkal este 10 után egy pubba indult, ahonnan kihívta a rendőrséget. A kórházi vizsgálatok során horzsolásjellegű sérüléseket találtak a lány hátán, valamint megállapították, hogy véralkoholszintje a – közlekedésben – megengedett háromszorosa. A háton talált sérülések miatt a férfi ellen testi sértés miatt emeltek vádat. Rajendran természetesen tagadja az erőszakot, állítása szerint a szexuális aktus közös beleegyezéssel történt, és azt is cáfolta, hogy a lány részeg lett volna. A kórházi jelentés mindenesetre mást mond.

A történtek után a rendőrség felhívta a reménybeli modellek figyelmét az esetre, és arra kérték őket, lehetőleg ne az interneten próbáljanak betörni a divatvilágba. Egyúttal kérték, hogy jelentkezzenek azok, akik esetleg hasonlóképpen lettek meginterjúztatva. A Daily Telegraph úgy tudja, hogy a rendőrségnél jelentkezett egy másik nő is, aki még január végén vallomást tett. A férfit egyébként súlyos nemi erőszak vádjában egyelőre nem találták bűnösnek, a tárgyalássorozat folytatódik.