Egy túlsúlyos amerikai nő egy augusztusi veszekedés során ráült alig 54 kilós barátjára, aki ebbe belehalt. Mivel a nő nem akarta megölni a férfit, végül felmentették a gondatlanságból elkövetett emberölés vádja alól, és csak három év felfüggesztettet és 100 óra közmunkát kapott. Az áldozat családja szerint azonban nem fair dolog ezt ennyivel megúszni.

Az erősen túlsúlyos clevelandi Mia Landingham egy augusztusi családi vita keretében ráült 54 kilós barátjára, Mikal Middleton-Beyre, aki belehalt a fegyelmezésbe. Landinghamet emiatt gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták, amiért több év börtönt is kaphatott volna, de csütörtökön végül csak háromévi felfüggesztett börtönbüntetésre és száz óra közmunkára ítélték - számolt be róla a Fox8. A nő ugyan sokat fogyott azóta, de a történtek idején körülbelül 137 kiló lehetett, míg pehelysúlyú barátja 55 se volt.

Landinghamnek három gyereke született az elhunyttól, de a bíróság az ítélethozatalkor azt is figyelembe vette, hogy rendszeresek voltak köztük a csetepatévá fajuló viták, valamint hogy a nő nem büntetett előéletű.  Landingham ráadásul azt állítja, véletlenül fojtotta meg a férfit: nem akarta agyonnyomni, csak azt, hogy nyugton maradjon.

Landigham azóta többször is megbánta már tettét, az áldozat családjának azonban ez nem elég. "Azt akarom, hogy tudd, mennyi fájdalmat okoztál nekünk azzal, hogy elvetted tőlünk Mikalt" - mondta el az áldozat nevelőanyja, Sharon Phillips a bíróságon. "Csak azt szeretném mondani, hogy őszintén sajnálom a helyzetet. Bárcsak vissza tudnám csinálni" - válaszolt a vádlott.

Az áldozat családja igazságtalannak érezte a felfüggesztett börtönbüntetést, valamint azt, hogy az ítélethozatal után azonnal kiengedték Landinghamet az előzetesből. "Szóval azt mondhatjuk, hogy ha ráülök valakire, akkor megúszom felfüggesztettel? Szerintem itt nem szolgáltattak igazságot" - háborgott az áldozat egyik testvére az ítélethirdetés után a Foxnak.