Egy hétgyermekes anya feljelentése alapján buktatott le a rendőrség egy pornófilmeket készítő céget. A filmesek szexmentes munkáért százezer forint fizetést ígértek, azonban több nőt is átvertek, kérésük ellenére sem engedték haza őket. Kovács Kovi István, az ismert pornó producer szerint már a hirdetés összege is gyanús. Egy név nélkül nyilatkozó férfi elmondta a Velvetnek: évekkel ezelőtt részt vett egy hasonló próbafelvételen, ahol harmincezerért véresre akarták verni, ám ő nemet mondott, majd szabadon távozhatott a forgatásról.

Egy hétgyermekes anya feljelentése alapján buktatott le a rendőrség egy pornófilmeket készítő céget. A nő azután tett névtelen feljelentést, miután a forgatáson kérésére sem engedték haza, és brutálisan megverte a film főszereplője és egyben producere, Z. Gábor.

A nyomozók három embert,  G. Péter, L. János és Z. Gábor ellen személyi szabadság megsértése, illetve testi sértés büntette miatt indult nyomozás, jelenleg mindhárman szabadlábon védekeznek. A forgatáson jelen volt az Országos Mentőszolgálat egy munkatársa, akinek elsősegélyt kellett nyújtania. Győrfi Pál, az OMSZ sajtószóvivője a Velvetnek elmondta, a kollégájuk talán szabadidejében ment a forgatásra. Azonban, ha kiderül, hogy tudta, miben vesz részt, valószínűleg büntetésben részesítik.

Hagyd abba könyörgök, nagyuram!

Az újpesti rendőrkapitányság egy névtelen levelet kapott, mely alapján felszámoltak egy pornófilmek forgatásával foglalkozó csoportot. A hétgyerekes családanya súlyos anyagi gondjai miatt jelentkezett a szexmentes, de meztelenkedést igénylő, ugyanakkor megerőltetéssel nem járó munkáért 100-200 ezer forintot kínáló internetes hirdetésre.

A nyomozók a hirdető e-mail címe alapján megállapították a személyazonosságát, kiderült, hogy a „Kovács Nelliként” bemutatkozó személyt valójában nem így hívják. A pornósok egyébként tavaly november elejéig még kisebb összeget, 15 ezer forintot kínáltak, és csak ezután hirdették a 100 ezer forintos lehetőséget.

A családanya a IV. kerületi Szilágyi utcában egykor étteremként működő szórakozóhelyre ment el, ahol állítása szerint félrevezették. Egy szerződést aláírattak vele, ám azt elolvasni nem tudta, és nem is kapott belőle egy példányt sem.

A személyes beszélgetés során azt mondták neki és a többi szereplőnek, hogy szado-mazo filmről van szó, puha eszközökkel verik majd őket, a fájdalmat pedig csak imitálniuk kell. Valamint megállapodtak abban, hogy egy jelre abbahagyják a verést, ez pedig a „Hagyd abba könyörgök, nagyuram!” - mondat volt.

Az asszonyt azonban amint megjelent a forgatáson, az ágyhoz kötözték és verni kezdték. A feljelentést tevő nő azt is elmondta, hiába mondta el többször a mondatot, amiben megegyeztek, ütlegelték tovább. Végül az őt a jelent során megverő nő abbahagyta az ütéseket, de ekkor a rendőrség közlése szerint a filmek producere és főszereplője, Z. Gábor mindkettőjüket megverte.

A rendőrség a feljelentés után megfigyelte a volt vendéglőt, majd január 24-én taktikai egységgel mentek a jól védett épületben forgató csoport ellen. A razzián 14 embert állítottak elő, többségük sértett. A nyomozók személyi szabadság megsértése, illetve testi sértés bűntettének gyanúja miatt három férfi ellen indítottak nyomozást.

Az OMSZ profiljába nem illik a szado-mazo

Mentősök és a forgatás

„Filmforgatásra szoktak mentőautót kérni a Mentőszolgálattól. Minden alkalommal kérem a megrendelőt, hogy küldje át a forgatókönyvet. Azt áttanulmányozom, hogy nincs-e benne olyan elem, ami nem összeegyeztethető a Mentőszolgálat értékeivel. Ha nincs ilyen, akkor engedélyezzük a szereplést” – vázolta fel a hivatalos megkeresés módját Győrfi Pál.

A forgatás helyszínén külön elsősegélyszoba működött, ahol  az Országos Mentőszolgálat egyik dolgozója látta el a sértetteket. Az OMSZ sajtószóvivője, Győrfi Pál a Velvetnek elmondta, nem volt tudomásuk arról, hogy bármely dolgozójuk részt vett volna ezen a forgatáson, és biztos, hogy nem az ő képviseletükben volt jelen.

„Maximum úgy lehetett, hogy vállalt valamilyen másodállást, de akkor is tájékoztatnia kellett volna a munkavállalóját. Ha ezt megtette volna, akkor is azt mondtuk volna, ne vállalja el, mivel a mentőszolgálat erkölcseivel, etikai szabályaival nem összeegyeztethető egy szado-mazo pornófilm forgatásán való részvétel” – nyilatkozta Győrfi, aki szerint, ha a munkatársa tudta, miben vett részt, elképzelhető, hogy büntetésben részesítik.

Ha új vagy a szakmában, informálódj

Az eset kapcsán a Velvet megkereste Kovács Kovi Istvánt, aki szerint a pornóiparban működő cégek többsége betartja a szabályokat. „Tudomásom szerint – mi is így dolgozunk –, a működő cégek többsége minden egyes szabályt betart. Mindent előre megbeszélünk, nem csak a modellekkel, a helyszínekkel is. A szereplőknek mindent precízen elmondunk, mit kell csinálniuk, mennyi pénzt kapnak érte, és szerződést kötünk velük” – mondta a producer, aki fontosnak tartotta kiemelni, hogy az illegális pronóforgatásra és pornóstúdióra utaló szóhasználat tárgyi tévedés, minthogy a pornózási törvényes Magyarországon, amennyiben a jogszabályok szerint járnak el.

Arra a kérdésünkre, vajon nem kellett volna már a könnyű munkáért túl sok pénzt kínáló hirdetést gyanúsnak találni, Kovi elmondta, a 100-200 ezer forint valóban jóval felette van a szokásos összegeknek. Azonban szerinte az extra követelmények már megdobhatják a jelentkezők keresetét. „Ha valaki a saját szakállára elvállal ilyen dolgokat, abból kisülhetnek rossz dolgok is. Viszont ha valaki ügynökön keresztül megy el dolgozni, az azért garancia. Aki új a szakmában, és jelentkezik egy hirdetésre, le kell informálnia az ügynököt, referenciát kell tőle kérni, hogy milyen modelljei vannak és milyen produkciókkal dolgozott eddig” – tanácsolta.

Két-három éve még rendben ment a fenekelés

Szintén az újpesti pornósokhoz ment el próbafelvételre egy a neve elhallgatását kérő informátorunk, igaz, két-három éve járt az egykori étteremben, és ő 10 ezer forintot kapott 1 óra munkáért. A fiatal férfi életében először szado-mazo forgatásra jelentkezett, ám az ő esetében semmilyen incidens sem történt.

„Mondták, hogy ez csak egy próbafelvétel, megnézték, hogyan bírom. Le kellett vetkőznöm teljesen meztelenre, maszkot tettem a fejemre és tetoválásaimat is leragasztottuk, hogy ne lehessen felismerni. A lányok kikötöztek az asztalra és pálcával verték a seggemet. Amikor szóltam, hogy ennyi elég volt, akkor mondták, hogy egy-két percet bírjam még, de utána eloldoztak, és semmire sem kényszerítettek” – mesélte. Az esete ráadásul teljesen átverésmentes volt, mivel előre elmondták, mire számítson, és megkapta az ígért 10 ezer forintot, ám ha hagyta volna, hogy a hátát verjék véresre, akkor 30 ezer forintot kaphatott volna.

Meglepetés helyett eszközbemutató

A Velvetnek a szado-mazo műfajban jól ismert, neve elhallgatását kérő domina elmondta, a profi cégeknél nincsenek meglepetések, mindent előre egyeztetnek, legyen szó pénzről, arról, hogy ki mennyit vállal, és milyen eszközökkel ütik egymást. „Ha én filmet forgatok, vagy szolgát fogadok, mindig van lehetőség azonnali kiszállásra, a kamerák mindig megállnak az első kérésnél. Egy filmet nem lehet értékesíteni, ha a modell azt kiabálja, álljunk meg” – nyilatkozta név nélkül a domina, aki elmondta, a modelleknek a szabályokat betartó cégek már rögtön az elején elmondják, mire számítsanak.

„Az ügynökök nem mindig írják le részletesen, mi is a pontos munka. Nagyvonalakban felvázolják, hogy szexmentes, fenekelős, pálcázós filmről van szó, ami után néhány napig nyomok maradnak. Elmondják, egy jelenetért mit tud fizetni a cég, hol van a forgatás, van-e casting a film előtt” – mondta. „Forgatás előtt azonban mindenkinek elmondják miről fog szólni a film, milyen pálcázásra számíthatnak a lányok, hogy van-e lehetőségük megállni, kiszállni, mi az a minimum hasznos anyag, amire a filmhez szükség van, melyik lány mennyit vállal stb. Ez egy valóban részletes felvilágosítás, sokszor videó vagy fotó bemutatókkal, eszközök bemutatásával” – tette hozzá, majd azt is elmesélte, a szerződéseket a jobb helyeken ténylegesen ügyvédek bevonásával írják meg, és külön rögzítik, hogy a modell önként vesz részt a forgatáson.