Egy New York-i férfi több késszúrással megölte a szomszédjában élő nőt, majd kitépte a szívét és a tüdejét. Huang Csen és szomszédja 2006 óta voltak rossz viszonyban, amikor a munkaközvetítői irodát üzemeltető szomszédasszony visszautasította, hogy segítsen munkát találni Csennek, mert már akkor is félt tőle. A meggyilkolt nő szerveit egyelőre nem találják.

Kedden este Queensben, New York második legnagyobb kínai negyedében a 47 éves Huang Csen több késszúrással megölte otthonában a szomszédasszonyát, Csüan Vut, majd kitépte a szívét és a tüdejét - írja a New York Daily News. A férfit a rendőrség gyorsan elfogta, de a szerveket egyelőre nem találják.


A gyilkosság környéke - Nagyobb térképre váltás

A férfi kedden este követte a lakásba bevásárlásból hazatérő szomszédasszonyát, kalapáccsal 18 ütést mért rá, majd halálra szurkálta és eltávolította a szívét és a tüdejét. A gyilkosságot egy lakó jelentette, aki a Vu ajtaja alól kifolyt vértócsára figyelt fel.

A szomszéd kihívta a rendőröket, akik a holttest felfedezése után megnézték a ház biztonsági kameráinak felvételeit, amin látható volt, hogy Csen követi Vut a lakásába, kis idő múlva véresen távozik onnan, bemegy a saját lakásába, ahonnan szintén rövid idő elteltével, átöltözve távozott. Mint később kiderült, Csen a queensi kórházba ment, hogy a feltehetően a gyilkosság közben megsérült lábát és kezét bekötöztesse. A kórházi dolgozóknak azt mondta, egy betörővel került összetűzésbe.

A szerveket is eltüntette

A gyilkosságban segítőtársa is akadt Csennek, legalábbis a biztonsági kamera felvételen látható volt az is, hogy a férfi főbérlője, Venhszin Csang bemegy a meggyilkolt nő lakásába, később pedig a kórházba induló Csennel együtt, egy táskával távozik. A rendőrök egy közeli parkban meg is találták a táskát, amiben Csen véres ruhadarabjai, a kés és a kalapács volt. Az eltűnt szervek azonban nem kerültek elő: "Az áldozat szívét és tüdejét kitépték a testéből, és egyelőre nem találjuk őket" - ismerte be a New York-i rendőrség szóvivője, Paul Browne a New York Daily Newsnak.

Folyamatosan terrorizálta a nőt

Csen a gyilkosságkor négyévi dühét élte ki a szomszédasszonyán. A felek között 2006-ban romlott meg a viszony, amikor a férjével közösen munkaközvetítő irodát üzemeltető Vu nem tudott segíteni állást találni neki. A nő férje kihallgatáskor a rendőröknek elmondta: "Én adtam neki vissza a 200 dolláros díjat, és azt mondtam, ne jöjjön ide többet, mert a feleségem fél tőle".

A férfi képtelen volt ezen túltenni magát, ettől kezdve folyamatosan zaklatta, bántalmazta szomszédasszonyát. A házaspár összesen kilenc esetben kért távoltartó végzést a férfi ellen, Csen ennek ellenére 2006-ban meg is verte az asszonyt, emiatt 30 napot börtönben is kellett töltenie.

Csent gyilkossággal is bizonyítékhamisítással vádolják, a véres ruhák eltüntetésében segédkező Csenget pedig bizonyítékhamisítással.