Miss Virginiát, azaz a 22 éves egyetemistát, Caressa Cameront koronázták Miss Americává szombat éjjel Las Vegasban. Az újságírást tanuló lány évi 50 ezer dolláros ösztöndíjat nyert, és tévés karriert tudna elképzelni magának.

Szombat éjjel Las Vegasban tartották a Miss America szépségverseny döntőjét, melyen 53 indulóból végül egy fredericksburgi médiaszakos egyetemista lány, Caressa Cameron nyerte el a királynői címet. A Virgina állam szépségkirálynőjeként versenybe került Cameron első udvarhölgye Miss Kalifornia, azaz Kristy Cavinder lett, a második pedig Miss Tennessee, Stefanie Wittler. Az eredményhirdetéskor a győztest az ilyenkor szokásos módon az előző évi Miss America, Katie Stam koronázta meg.

A 2010-es Miss America újságírást tanul, a Virgina Commonwealth University negyedéves hallgatója, és legszívesebben egy hírcsatorna műsorvezetőjeként dolgozna a jövőben. Ettől eltekintve a tévét és a videojátékokat nevezte meg legfőbb rosszként, amikor a műveltségi kérdések megvitatásakor a gyerekkori elhízásról alkotott véleményét és megoldási javaslatait tudakolták. "Vonjuk meg a tévét és a videojátékokat, és ehelyett fektessünk le szabályokat a gyerekeknek" - idézi a válaszát a Washington Post. A tehetségkutató szekcióban pedig a Dreamgirls című musical Listen című dalát adta elő, amelyet a filmben Beyonce Knowles énekelt.

A zsűriben többek közt Rush Limbaugh rádiós műsorvezető, Vivica Fox színésznő, az American Idolban döntőbe jutott Brooke White, és a 2002-es Miss America, Katie Harman ültek. A győzelemmel 50 ezer dolláros ösztöndíj jár az első helyezettnek, a második 25 ezret kap.

Amerika egyik legrégebbi szépségversenyét idén 88. alkalommal rendezték meg, de követi a kor kihívásait, a döntőt a szervezők a Twitteren folyamatosan közvetítették. Innen többek közt azt is megtudhatták az érdeklődők, hogy Miss America példaképei a mindennapi emberek, hogy családja egy nagybácsi halála óta aktívan részt vesz az AIDS elleni felvilágosító kampányban, és természetesen Isten se maradhatott ki, hisz csakis az ő akaratából volt lehetséges, hogy most Cameron nyerje a versenyt.

Jegygyűrűre cserélte a koronáját

A frissen leköszönt szépségkirálynő, Katie Stam egyébként nem veszti el a Miss America címet, bár a jövőben csak igen szűk körben használhatja. Barátja ugyanis a verseny előtti éjjel, egy parti közepén, 600 vendég előtt kérte meg a kezét: "Levegő után kapkodtam az izgalomtól. Térdre ereszkedett előttem és azt kérdezte: 'Annyira szeretlek, lennél az én Miss Americám örökre?'" - számolt be a menyasszony az MSNBC-nek. Ez vigasztalta akkor is, amikor másnap át kellett adnia a címét: "Keserédes érzés, de az, hogy menyasszonyként megyek vissza Indianába, eljegyezve azzal a férfival, akit szeretek, megkönnyíti, hogy magam mögött tudjam hagyni a Miss America címemet. Tulajdonképp becseréltem az egyiket a másikra".