Kiderült, hogy pornót nézett laptopján, ezért gázolt halálra egy kétgyermekes anyát egy amerikai kamionos Buffalo közelében még december közepén. A kamionsofőr nem csak a filmnézés miatt nem összpontosított eléggé, de 27 órája is volt úton, amikor a baleset történt.

Pornót nézett a laptopján vezetés közben az a kamionsofőr, aki még december közepén az amerikai Interstate 90-es úton, Buffalótól nem messze belerohant egy, az út szélén álló autóba. A kocsiban ülő kétgyermekes anya a kórházban belehalt sérüléseibe – írja a CBS. A sofőrt, Thomas Wallace-t most tartóztatták le, eddig nem vallotta be a kihallgatásokon a baleset minden körülményét. Emberöléssel vádolják, az előzetesből ötvenezer dollár (kb. 9.7 millió forint) óvadék ellenében szabadulhat.


Nagyobb térképre váltás

Az áldozat, a 33 éves Julie Stratton, kétgyermekes anya autójával az út szélén állt, amikor a figyelmét a fáradtsággal és a pornóval elterelő Wallace lesodródott az útról, és kamionjával a kocsijába csapódott. A nő egy korábbi baleset miatt állt lehúzódva: elgázolt egy elé ugró szarvast, amiben tönkrement a kocsija, épp a 911-es segélyhívószámot hívta, amikor a kamion belérohant.

A nyomozás során kiderült, hogy a kamionsofőr nem csak pornót nézett az ölében tartott laptopján vezetés közben, de ekkor már 27 órája volt úton alvás nélkül. Ezzel nem tartotta be a kamionos közlekedésre vonatkozó szabályokat, így ezért külön büntetésre számíthat. A szabályozás értelmében a sofőrök nem vezethetnek bizonyos időnél többet egyhuzamban, Wallace viszont a 27 óra alatt összesen négy órát aludt. A helyszínelő rendőrök szerint Wallace jó eséllyel észre sem vette, hogy egyáltalán van előtte valami, míg bele nem csapódott.

Julie Stratton és férje, Michael két gyerek szülei, kisebbik fiuk, az egyéves Ben szellemi fogyatékosként született. Stratton eredetileg tanárnőként kezdte, de később fogyatékos gyerekekkel kezdett foglalkozni. Az asszonyt alig egy héttel a 33. születésnapja után érte a baleset, épp hazafelé tartott nővérétől Rochesterből.