Életfogytig tartó börtönbüntetést kaphat a 15 éves Tylar Wit, aki pasijával meggyilkolta a saját anyját. Az asszony nem tudta, hogy lánya rendszeresen lefekszik 19 éves albérlőjükkel, és azért kellett meghalnia, mert megtalálta a lány naplóját, melyben beszámolt a viszonyról. Az anya fel akarta jelenteni a férfit, ezért a pár húsz késszúrással végzett vele.

Akár élete végéig börtönbe kerülhet a 15 éves Tylar Witt, aki tavaly nyáron meggyilkolta anyját El Dorado Hillsben. A 47 éves Joanne Witt holttestére az észak-kaliforniai El Dorado Hills külvárosában lévő otthonukban találtak rá júniusban. Az ügyészség szerint lánya, az akkor még csak 14 éves Tylar gyógyszerekkel elkábította anyját, majd pasija, húsz késszúrással megölte a nőt, és még a torkát is elvágta egy henteskéssel - számolt be a történtekről a People.

A nyomozás kiderítette, Joanne Wittnek azért kellett meghalnia, mert felfedezte, hogy 19 éves albérlőjük egyáltalán nem meleg, mint azt lánya állította róla, hanem a kiskorú lány szeretője. Witt erről úgy szerzett tudomást, hogy megtalálta a lány naplóját, amelyben az részletesen beszámolt róla, hogyan szexel a sráccal rendszeresen - és védekezés nélkül - a nappali kanapéján, mikor anyja nincs a közelben. A naplóban Tylar Witt részletezte még azt a legfőbb vágyát is, bárcsak anyja - aki egyébként elég sokat ivott - meghalna autóbalesetben.

Joanne Witt az olvasottak nyomán felelősségre vonta lányát, aki tagadta a szexet, de az anyja ettől még felhívta a rendőrséget, hogy feljelentse az albérlőt kiskorú elleni nemi erőszak miatt, és átadta nekik a lány naplóját is. Tylar Witt egyébként egy novellában is leírta anyja későbbi meggyilkolását: "Aznap késő éjjel az anya részeg volt, mint mindig. Ő az erdőben szedett füveket kevert az italába. Aztán behívta a férfiját, az ő 19 éves szeretőjét, és hajnali egy körül besurrantak az anya hálószobájába. Odavezette az ágyához, és a férfi álmában szúrta le, megölve őt és megszabadítva kettejüket".


A pár a történtek után arra is gondolt, hogy ne a bejáraton át hagyják el a szülői házat, mivel akkor a riasztó kódjának beütésével nyomot hagytak volna maguk után. Inkább átmásztak a hátsó kert kerítésén, majd haverjaiknál beszívtak, levágták és befestették a hajukat, és mindenkinek elmesélték, hogy most San Franciscóban fognak rejtőzni egy ideig. Pár nappal később a rendőrség letartóztatta őket a San Francisco-i reptér közelében. Szállodaszobájuk tanúsága szerint Joanne Witt halálára többféle forgatókönyvet is kidolgoztak: a szobában találtak patkánymérget és egy búcsúlevelet is.

Felnőttnek tekintik

A 15 éves anyagyilkos lány a meghallgatásokon érzelemmentes és nyugodt volt, a KCRA Tv tudósítása szerint a meghallgatásokon úgy viselkedtek Colverttel, mintha nem is ismernék egymást. Védőügyvédje szerint Tylar Witt "fülig szerelmes kislány, akit a nála jóval idősebb fiúja befolyásolt", a vád szerint azonban "Tylar egy okos, manipulatív nő". Tylar Wittért nagynénje, Mary Witt aggódik: "Nagyon féltem őt. Lehet, hogy bizonyos szempontból érett, de más oldalról nézve meg nagyon is éretlen. Még a kilencediket se fejezte be, nem túl eszes".

Életfogytig ülhet

A pár hosszas börtönbüntetésre számíthat: Colvert valószínűleg életfogytiglant kap, amely szó szerint értendő, mivel a bíróság külön kizárta a későbbi esetleges jó magaviselet vagy bármi más okán megszokott időtartam-csökkentést. A férfi még így is jól járt, mivel tettéért akár halálra is ítélhették volna, ezt azonban az ügyészség végül elvetette. "Valószínűleg a fiatal korának és a büntetlen előéletének köszönhető ez a döntés" - nyilatkozta ügyvédje, Dain Wiener a helyi lapnak, az El Dorado Telegraphnak.

A tizenöt éves barátnőnek várhatóan 25 évet kell majd börtönben tölteni, és az ő esetében nem zárták ki a büntetés egy részének elengedését. Mint ügyvédje a lapnak elmondta, a még most is kiskorú lányt már csak a kora miatt sem ítélhették volna halálra. A legutóbbi meghallgatáson egyébként Witt beszámíthatatlanságra hivatkozott, ami azt jelentené, hogy a felelősség az eddigieknél is nagyobb mértékben terhelné Colvertet. Jelenleg szakértő bevonásával vizsgálják, megáll-e ez a magyarázat.