A sydney-i család ikerlányai születésnapjuk reggelén ismerőseik üdvözleteiért néztek fel a közösségi oldalra, ehelyett elhűlve olvashatták, hogy mindenki öccsüket gyászolja. Telefonon próbálták elérni a fiút, aki előző este haverjával indult bulizni, de csak akkor tudták meg, mi történt, amikor felhívták a rendőrséget. A rendőrök azzal indokolják, miért nem értesítették a családot időben, hogy nem tudták azonosítani az áldozatokat, akik hat órával korábban egy karambolban vesztették életüket.

Angela és Maryanne Vourlis február 7-én ünnepelték volna a huszadik születésnapjukat. A sydney-i ikerlányok vasárnap kora reggel azzal kezdték a napot, hogy bejelentkeztek a Facebookra, hogy begyűjtsék ismerőseik szülinapi üdvözleteit, a jókívánságok helyett azonban elhűlve olvasták, hogy mindenki 17 éves öccsüket, Bobbyt és a haverját gyászolja.

"Semmit sem értettünk. Mindenki olyanokat írogatott, hogy 'RIP Chris Naylor', meg 'RIP Bobby', én meg nem értettem, mi folyik itt" - idézi Angela Vourlist a Daily Telegraph. A lányok kétségbeesetten reménykedtek, hogy csak valami félreértésről lehet szó, és próbálták elérni öccsüket a mobilján, de a fiú nem vette fel. "Folyamatosan hívogattam, üzenetet hagytam neki, de nem értem el. Úgyhogy akkor felhívtam anyut, és azt mondtam: 'Úgy tűnik, Chris Naylor meghalt - most olvastam a Facebookon. Tudsz valamit Bobbyról?! Az emberek olyanokat írogatnak, hogy őt is Isten nyugosztalja'. Anya pedig csak annyit mondott: 'Bobby Chrissel ment el tegnap este'."

Végül az édesanya hívta fel a St Mary-i rendőrséget, ahol megerősítették a hírt, igen, fia valóban elhunyt: Chris nevű barátjával együtt hat órával korábban halálos autóbalesetet szenvedett.

Tanulóvezető a zuhogó esőben

A fiúk három lánnyal tartottak hazafelé az autópályán, amikor hajnali negyed négykor St. Marys közelében, Colyton magasságában a zuhogó esőben lecsúsztak az útról és egy kerítésoszlopnak csapódtak. Az autót, egy XR6-os Ford Falcont a 19 éves Chris Naylor vezette, aki még friss jogsis tanulóvezető volt. Az anyósülésen utazó Bobby Vourlis azonnal meghalt, a kocsit vezető Chris Naylor és az egyik utas, a 15 éves Kelsie Coleman a kórházban haltak bele sérüléseikbe. További két utasukat, a 17 éves Racheal Grahamet és a 16 éves Laura Danielst súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel ápolják a Nepean Kórházban.

Nem tudták azonosítani

A rendőrség azzal indokolta a család értesítésének elmaradtát, hogy csak sokára tudták azonosítani az áldozatokat. "Miután sikerült egyértelműen tisztáznunk [Bobby Vourlis] személyazonosságát, St. Marys kapitánysága kapcsolatba lépett a Mt Druitt-i kapitánysággal, hogy küldjenek egy autót a családért. Sajnálatos módon ez alatt az idő alatt Mrs. Vourlis már tudomást szerzett a történtekről és ő maga hívta a St Marys-i kapitányságot, ahol megerősítették neki a fia halálhírét" - nyilatkozta a lapoknak Ray Filewood főfelügyelő a rendőrség részéről. Filewood szerint a balesetet nagy valószínűséggel a sofőr gyakorlatlansága okozta: bár Chris Naylor betartotta a 80 km/órás sebességhatárt, az adott időjárási körülményekhez képest ez még mindig túl gyors volt, kocsija az utat borító vízrétegen csúszott meg, és vágódott egy közeli kerítésbe. A balesetet szenvedett autó mögött haladó Commodore-ban utazott a társaság másik két tagja, akik azt állítják, nem versenyeztek. Azt egyelőre nem tudni, Chris Naylor ivott-e.

Online gyász

"Minden szülő rémálma, hogy elveszítse a gyerekét, de az, hogy ezt ráadásul a Facebookról tudd meg, aztán meg még neked magadnak kelljen felhívnod a rendőrséget, ez egyszerűen borzalmas" - véli Bobby Vourlis nagybátyja, Peter Matelis. "Bobby a legjobb fiú volt a világon. Hajógépésznek tanult, biztos jövő állt előtte" - tette hozzá.

A baleset egyik túlélője, Laura Daniels nagybátyja szerint unokahúga "lehet, hogy megúszta könnyebb sérülésekkel, de a lelki sebeket élete végéig viselni fogja".

A Facebookon az ismerősök időközben emlékoldalt hoztak létre az elhunyt fiúnak, a "RIP Bobby Vourlis" csoportnak egy nap alatt több mint 2300 tagja lett, és emlékvideót is készítettek a három áldozatnak.