Luxuskurvákra költötte a sikkasztott dollármilliókat a koreai bankár

2010.02.09. 11:12 Módosítva: 2010.02.09. 11:12
A 41 éves koreai Szung Khju Cshung hét éven keresztül 7,2 millió dollárt utalt át számlájára munkahelyén, a Koreai Exchange Bank sydney-i intézetében. A megszerzett pénzt luxuskurvákra, business class repülőjegyekre és ötcsillagos hotelekben töltött pihenésre költötte.

A múlt héten bűnösnek vallotta magát az a Sydneyben élő koreai férfi, aki több mint hétmilliót sikkasztott el munkahelyétől, a Koreai Exchange Banktól. A 41 éves Szung Khju Cshung 2008-ban bukott le, amikor az adócsalásokra, pénzügyi visszaélésekre specializálódott KPMG cégcsoport komoly eltéréseket fedezett fel a bank pénzügyeiben – adta hírül a news.com.au.

Ajándék Mercedes

A 41 éves férfi legalább 77 tranzakciót hamisított meg 2001 és 2008 között, az átutalásokat kollégái nevével és jelszavával intézte. Miután Szung Khju Cshung átutalta saját számlájára a szükséges összeget, felülírta a tranzakció címzettjét, így úgy tűnt, mintha egy tengerentúli számlára utalta volna át a pénzt. Az előzetes bírósági meghallgatáson elhangzott, hogy Szung Khju Cshung az elsikkasztott 7,2 millió dollárból 1 milliót orvosi és taníttatási célokra költött, további 1,1 millióból egy házat vett Marsfieldben, amit azóta lefoglaltak.

A kép illusztráció
A kép illusztráció

500000 dollárt az Egyesült Államokban található Lehman Brothers befektetési bankban helyezett el, de azt el is veszítette, amikor a bank a gazdasági válság hatására összeomlott. Szung Khju Cshung ezen felül gyakran utazott a business classon Thaiföldre, ahol luxuskurvákat rendelt magának egy ötcsillagos szállodába. A nőket ajándékokkal halmozta el: volt olyan, akinek egy Mercedest ajándékozott, de olyan is akadt, akinek egy egész házra való összeget utalt át. A pénz nagy része után még nyomoz a rendőrség, a férfi az ítélethirdetésig óvadék ellenében szabadlábon van.