A 41 éves koreai Szung Khju Cshung hét éven keresztül 7,2 millió dollárt utalt át számlájára munkahelyén, a Koreai Exchange Bank sydney-i intézetében. A megszerzett pénzt luxuskurvákra, business class repülőjegyekre és ötcsillagos hotelekben töltött pihenésre költötte.

A múlt héten bűnösnek vallotta magát az a Sydneyben élő koreai férfi, aki több mint hétmilliót sikkasztott el munkahelyétől, a Koreai Exchange Banktól. A 41 éves Szung Khju Cshung 2008-ban bukott le, amikor az adócsalásokra, pénzügyi visszaélésekre specializálódott KPMG cégcsoport komoly eltéréseket fedezett fel a bank pénzügyeiben – adta hírül a news.com.au.

Ajándék Mercedes

A 41 éves férfi legalább 77 tranzakciót hamisított meg 2001 és 2008 között, az átutalásokat kollégái nevével és jelszavával intézte. Miután Szung Khju Cshung átutalta saját számlájára a szükséges összeget, felülírta a tranzakció címzettjét, így úgy tűnt, mintha egy tengerentúli számlára utalta volna át a pénzt. Az előzetes bírósági meghallgatáson elhangzott, hogy Szung Khju Cshung az elsikkasztott 7,2 millió dollárból 1 milliót orvosi és taníttatási célokra költött, további 1,1 millióból egy házat vett Marsfieldben, amit azóta lefoglaltak.

500000 dollárt az Egyesült Államokban található Lehman Brothers befektetési bankban helyezett el, de azt el is veszítette, amikor a bank a gazdasági válság hatására összeomlott. Szung Khju Cshung ezen felül gyakran utazott a business classon Thaiföldre, ahol luxuskurvákat rendelt magának egy ötcsillagos szállodába. A nőket ajándékokkal halmozta el: volt olyan, akinek egy Mercedest ajándékozott, de olyan is akadt, akinek egy egész házra való összeget utalt át. A pénz nagy része után még nyomoz a rendőrség, a férfi az ítélethirdetésig óvadék ellenében szabadlábon van.