A rendőrök elfogták azt a 34 éves férfit, aki - január 13-a és február 1-je között - megölte két idős szomszédját Debrecenben. Az egyik 76 éves áldozatának holttestét feldarabolta, majd a város különböző pontjain lévő kukákba rejtette. A holttest egyetlen darabját sem találták meg a rendőrök.

Az utóbbi húsz év legbrutálisabb gyilkosságát derítette fel a rendőrség Debrecenben. A rendőrök elfogták azt a 34 éves férfit, aki - január 13-a és február 1-je között - megölte két idős szomszédját Debrecenben. Az egyik 76 éves áldozatának holttestét feldarabolta, majd a város különböző pontjain lévő kukákba rejtette. A korábban már büntetett férfi beismerő vallomást tett, előzetes letartóztatásban van – jelentették be pénteken a Megyei Ügyészség és Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közös sajtótájékoztatóján.

A gyilkosságokkal gyanúsított férfit Oroszlányban fogták el a rendőrök. Tóth Ferenc alezredes közölte: a rendőrség adatai szerint a férfi február elsején Debrecenben agyonverte 67 éves főbérlőjét, és mint később kiderült, január 13-án meggyilkolta, majd feldarabolta idős szomszédját, egy 76 éves, egyedülálló asszonyt. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: a tatabányai férfi – a gyilkosság után néhány nappal – maga jelentette be az idős asszony eltűnését.

A nyomozáskor kiderítették, hogy a bejelentő brutális kegyetlenséggel megölte, majd három napig tartó, aprólékos munkával darabolta fel az asszonyt. A testrészeket Debrecen különböző pontjain kukákba rakta. A holttest egyetlen darabját sem találták meg a rendőrök. Tóth Ferenc azt mondta a Független Hírügynökségnek: hogy a jelenleg alkalmazott, korszerű hulladékfeldolgozó technológia mellett erre már esély sincs.

A férfi - aki tavaly márciusban szabadult a börtönből - két áldozatától összesen nem egészen 300 ezer forintnyi értéket, készpénzt, ékszereket és festményeket lopott, amit eladogatott. A zsákmányolt pénz egy részéből italt vett, a többit pedig játékgépekbe dobta. A rendőrség különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból, előre kitervelt, több emberen elkövetett gyilkosság miatt nyomoz. A férfi beismerő vallomást tett, életfogytig tartó börtönbüntetésre számíthat.