Angie Sanselmente Valencia modellekből álló drogfutár-hálózatot épített ki. Az ötletet a mexikói drogbáró pasijától szedte. Miután a Szörnyeteg becenevű férfitől elleste a trükköket, létrehozta saját birodalmát. Valencia hálózata tavaly decemberben bukott le, amikor az egyik modellből lett futár 55 kg kokainnal bukott le a Buenos Aires-i repülőtéren, azonban a hatóságok azóta sem tudták elkapni.

Angie Sanselmente Valencia ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, mivel ő a csak nőkből álló drogkartell vezetője, írja a Daily Mail. A 30 éves modell és szépségkirálynő számos fehérneműmodellt szervezett be, akiknek az volt a feladata, hogy Kolumbiából és Argentínából a mexikói Cancunba szállítsanak kokaint.

Valencia a feltételezések szerint egy mexikói drogbárótól leste el az alapokat, miközben együtt jártak. Majd tavaly, amikor már minden trükköt elsajátított, dobta a Szörnyeteg becenevű drogbárót, és elkezdte kiépíteni a saját birodalmát. Ez utóbbi, vagyis a drogkartell állítólag kizárólag gyönyörű modellekből állt, akik 3200 fontot kaptak egy szállítmány célba juttatásáért.

A kolumbiai származású 30 éves nőt, akit 2000-ben a kávé Királynőjének választottak, a hatóságok imádott pomerániai törpespicc kutyáján keresztül próbálták elkapni, mivel a kedvencét sosem hagyta egyedül. A nyomozók azonban kiderítették, az állat egy használaton kívüli raktárépület címére van bejegyezve, így továbbra sem tudni, hol bujkál Valencia.

A szervezetet tavaly decemberben buktatták le, amikor az egyik modellt, akit leginkább Ariel L néven ismertek, 55 kg kokainnal kapták el a Buenos Aires-i repülőtéren. A nő, mint kiderült, egyáltalán nem dugta el a drogot sehova, mivel azt mondták neki, a repülőtéren nem vizsgálják majd át.

A decemberi lebukás után az argentin hatóságok 20 órán belül három személyt is letartóztattak, és vizsgálták a kartell kapcsolatait a repülőtéren. Azonban ez is kevés volt ahhoz, hogy Valenciát elkapják, ugyanis a nő elmenekült a négycsillagos hotelszobájából, és azóta is szökésben van, a feltételezések szerint Argentínában vagy Mexikóban bujkál.