Nyugalmazott rendőr volt az az általános iskolai portás, akit a biztonsági kamera felvétele buktatott le, amikor szexuálisan zaklatott egy kislányt. Az iskola igazgatója a Velvet keddi érdeklődésekor még nem tudott a múlt heti ügyről, a tévéseknek azonban szerdán már hangsúlyozta, azonnali hatállyal, személyesen tiltotta ki intézményéből az erőszakoskodót. A férfi nem az iskola alkalmazottja, egy biztonsági cég közvetítette ki, akik azóta kirúgták. A rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki a portást, ha bűnös, akár három évet is kaphat.

Nyugalmazott rendőr volt az a portás, aki a múlt héten szexuálisan molesztált egy 12 éves kislányt a kőbányai Széchenyi Általános Iskolában - tudta meg a Tv2, ami a Velvet keddi cikke nyomán számolt be a történtekről esti híradójában. Bár Sándor Zoltán, az iskola igazgatója a Velvetnek még tagadta, hogy tudomása volna bármilyen molesztálásról, a tévéstábnak már azt mondta, amikor értesült a történtekről, személyesen vonta felelősségre a portást, és azonnali hatállyal ki is tiltotta az intézményből.

A biztonsági kamera mindent felvett

A portás egy félreeső folyosóra hívta magával a kislányt, mivel úgy gondolta, az már kívül esik a biztonsági kamera látószögén. Ott fogdosta, simogatta a gyereket, majd megtiltotta neki, hogy bárkinek is elmondja a történteket. A biztonsági kamera felvételén azonban minden mozdulat jól látható, így amikor a kislány egy barátnője biztatására mégiscsak jelentette tanárának, mi történt vele, a felvétel alapján felelősségre tudták vonni a férfit.

Nem iskolai alkalmazott

A molesztáló portás nem az iskola saját alkalmazottja: az intézményben egy külsős biztonsági cég, a Kontroll-Véd System 2007 Kft látja el a portaszolgálatot, ők alkalmazták a nyugállományú rendőrt.

Mint az igazgató az Újhegy Online-nak reagálva leírja, azért kényszerültek kiszervezni a portaszolgálatot, mert a gyermeklétszám csökkenése miatt az idei tanévben iskolájuk 3,5 álláshellyel csökkenve tudta megkezdeni a működését, a dolgozói létszámleépítés pedig a portaszolgálatot is érintette.

A férfi csak pár napja dolgozott az iskolában, kollégáját helyettesítette, de mint a Velvet megkeresésére a Kontroll-Véd System 2007 ügyvezetője, Molnár Gábor elmondta, a történtek után azonnal elbocsátották.

Három évet is kaphat

A rendőrség az iskola feljelentése alapján indított eljárást megrontás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a X. kerületi rendőrkapitányságon, ha bűnösnek bizonyul, akár három év börtönbüntetést is kaphat.