Két hete egy pálinkakóstoló túrán több tűzoltó szexuálisan molesztála és megalázta egyik társukat. A fővűrosi tűzoltóparancsnok vizsgálatot indított az ügyben, az eset kapcsán három tűzoltót felfüggesztettek, a molesztált társukat ideiglenesen áthelyezték. A tűzoltók azt remélik, kirúgják az elkövetőket.

Szexuálisan molesztálta társát több tűzoltó egy autóbuszos kiránduláson két héttel ezelőtt - ez a szóbeszéd terjed az állományon belül. Az ügy tisztázására a fővárosi tűzoltóparancsnok belső vizsgálatot indított. Erre az időre három tűzoltót felfüggesztettek, de a tűzoltók azt remélik, a tettesek nem ússzák meg ennyivel.

Pálinka, busz, molesztálás

A szabadnapos tűzoltók egy vidéki, autóbuszos, úgynevezett pálinkakóstoló túrán vettek részt két hete Bolyhoson. A gyanú szerint a hazafelé úton többen szexuálisan molesztálták és megalázták egyik társukat. A kiránduláson - melyet minden évben megrendeznek - egyesek annyit ittak, hogy elvesztették az önkontrollt, emiatt a velük utazó parancsnok többeket is leszállított a buszról.

A Velvethez eljuttatot levél szerint „ittas állapotban többen lefogták az említett kollegát, lehúzták a nadrágját, és az ellenkezése ellenére anális úton a kezükkel megbecstelenítették. Egy életre tönkretették a bajtársunk lelkivilágát”. Bár a levél írója szerint a vezetőség megpróbálta eltusolni az ügyet, a fővárosi tűzoltóparancsnok belső vizsgálatot indított az ügyben.

Roham 1

A fórumozók szerint a tűzoltókon belül konkrétan a Roham 1-ről van szó. A rohamszolgálatosoknak a fővárosban két csoportja van, az egyes a pesti oldalon készenlétben. A tagok annyiban különböznek a hagyományos tűzoltó csoportok tagjaitól, hogy alpintista kiképzést is kapnak. Ők végzik el a szakadékba vagy hegyoldalba zuhant személyek mentését, a hídramászó öngyilkosjelöltek becserkészését és lehozatalát. Ők számolják fel a viharkárokat a tetőn, nagy magasságban, de ők ereszkednek le a tetőről emeleti lakásokba, ha az ajtón át nem lehet bejutni.

Bende Péter, az FTP tűzoltóparancsnoka szerdán szerzett tudomást a történtekről, és azonnal belső vizsgálatot indított az ügyben. Ennek kapcsán három tűzoltó szolgálati viszonyát felfüggesztette, három társukat pedig írásos jelentés írására utasította. Ennek hétfő délig kell megérkeznie a Fővárosi Tűzoltóparancsnoksághoz.

"Bende Péter ennek fényében dönt majd arról, hogy indít-e fegyelmi vizsgálatot illetve méltatlansági eljárást. Ha ezalatt bebizonyosodik, hogy nem csak szóbeszédről van szó, feljelentést tesz az ügyben, és ezzel együtt megszüntetik az érintettek szolgálati viszonyát is" - mondta el a Független Hírügynökségnek Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság kommunikációs főosztályvezetője.

A kirúgás a minimum

Ilyen vagy hasonló eset eddig soha nem fordult elő az FTP történetében. Azt a tűzoltót, akit a feltételezesék szerint molesztáltak, átmenetileg áthelyezték egy másik tűzőrségre. Az eset a tűzoltók berkein belül óriási felháborodást váltott ki, és úgy tűnik, korántsem elégedettek az eddigi eredményekkel.

„Hallottam az esetről és megdöbbentett ez a PRIMITÍV cselekedet!!! Ezt még véletlenül sem nevezném jó heccnek! Ezt még a civil életben is mélységesen elítélik. Az soha nem lehet kifogás, hogy részeg volt és azért követett el valamit. Az ilyen „ember” nem olyan nélkülözhetetlen, hogy megússza azzal, hogy áthelyezik másik kerületbe. Hiába a szakmai múltja. Ez a cselekedete megbélyegzi az új helyén és remélem ezt éreztetni fogják vele!!! ERRE NINCS BOCSÁNAT!!!” – írja a Langlovagok.hu egyik fórumozója, míg a másik szerint az is elgondolkodtató, hogy miért nem akadályozta meg senki a többieket.