A hétvégén tartották a Miss Oroszország versenyt, amit Irina Antonenko nyert meg. A győztes 18 éves és tavaly Jekatyerinburg szépe volt.

A 18 éves Irina Antonenko indulhat majd Oroszország színeiben a Miss World versenyen, miután elnyerte a hétvégén a Miss Russia címet – tudtuk meg a RIA Novostitól. Antonenko a cím mellé kapott még százezer dollárt (kb. 19 millió forint) is.

A korona, amit a ceremónián a fejére helyeztek a legdrágább ilyen jellegű korona, az értéke nagyjából egymillió dollár (194 millió forint), 1358 gyémánt és 14 drágakő díszíti.

Irina Antonenko karrierjéről egyelőre keveset tudni, annyi biztos, hogy tavaly megnyerte szülővárosa, Jekatyerinburg szépségversenyét, valószínűleg innen került a Miss Russia versenyre.

A Miss World versenyt idén Vietnamban rendezik meg, és nagyon bíznak Antonenko sikerében. Eddig kétszer született orosz győzelem Miss World versenyen. Egyéb helyezést nem értek el. 2008-ban Kszenyija Szuhinova, 1992-ben Julia Kurocskina nyerte meg a világversenyt.