Kirúgták a munkahelyéről azt a kétgyermekes nővért, aki három női páciens halála után közelebbi kapcsolatba került a gyászoló férjekkel. A 39 éves Sarah Dale csak két kapcsolatot ismert be, és tagadja, hogy bárkinek is a szeretője lett volna. Az asszony jelenleg szintén egy olyan férfival él együtt, akinek tavaly hunyt el rákbeteg barátnője.

Kirúgták a kórházból azt a 39 éves nővért, aki rákbeteg nőket ápolt, majd a páciensek halála után némi gyógyszex segítségével próbálta enyhíteni a megözvegyült férjek bánatát. Sarah Dale tizenhárom évig dolgozott rákbetegeket ápoló nővérként egy norfolki kórházban, és munkája során ismerkedett össze azzal a három férfival, akikkel feleségük halála után le is feküdt. A 39 éves, kétgyermekes asszony jelenlegi élettársa az 50 éves Stephen Ellis, akinek előző barátnője szintén a múlt évben hunyt el rákban.

Népszerű volt

Egy bennfentes szerint Dale nagyon népszerű volt a kórházban, és amikor kiderült, hogy mit is csinált, mindenki megdöbbent. „Már jó ideje nem járt be dolgozni, de a kollégáinak csak pár hete mondták meg, hogy elbocsátották. Az ott dolgozó nővérek tényleg csodálatos munkát végeznek, ez csak egy meglehetősen szerencsétlen eset” – tette hozzá a Sun forrása.

Máshol még dolgozhat

Sarah Dale-t állítólag már tavaly behívatták magukhoz a kórház vezetői, miután a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat több osztálya és vezetője is névtelen panaszleveleket kapott. A nővér ezután betegállományba vonult, majd januárban megszüntették a munkaviszonyát, és a Macmillan Cancer Support nevű jótékonysági szervezet sem tart igényt a szolgálataira, akiknek eddig dolgozott. Mindenesetre amíg az illetékes szervek nem hozzák meg a végleges döntést az ügyében, addig semmi akadálya, hogy más intézményben elhelyezkedhessen nővérként.

Egy férfit letagadott

A Sun információi szerint az asszony csak a válása után kezdte a gyászoló özvegyeket vigasztalni ezzel a módszerrel, és egyszerre csak egy férfival létesített kapcsolatot. Jelenlegi partnerével pár hónappal azután jött össze, hogy a férfi barátnője rákban elhunyt; azt nem tudni, abban a kórházban feküdt-e, ahol Dale dolgozott.

A megvádolt nővér a lapnak csak két kapcsolatot ismert be. „Mindössze két megözvegyült férfival kerültem közelebbi kapcsolatba. Egyikükkel tíz évig voltam együtt, a másik férfival pedig most is együtt élek. Soha nem volt kapcsolatom egyetlen páciens férjével sem” – nyilatkozta Dale.

Egyedi eset

A nővér Facebook oldalán egyébként még nem tüntette fel, hogy kirúgták. ”Már tizenhárom éve dolgozok rákbetegeket segítő nővérként, és imádom a munkám” – olvasható a személyes adatok között. Pedig a Macmillan Cancer Support egyik vezetője, Steve Richards is megerősítette, hogy már semmi közük nincsen az asszonyhoz, és egyébként is csak egyedi esetről van szó. Hozzátette, hogy Dale munkáját már 2000 óta nem az alapítvány pénzéből finanszírozzák, és hogy a nőnek a történtek után nincs joga használni az alapítvány nevét.