Legkövérebb nőként szeretne rekordot felállítani egy többgyermekes asszony

2010.03.15. 17:25
A 42 éves Donna Simpson nem éri be azzal, hogy ő a világ legkövérebb anyukája, hanem egyúttal ő szeretne lenni a világ legnagyobb súlyú asszonya is. Álomsúlya 450 kilogramm, amiért még két évet kell dolgoznia, ugyanis jelenleg "csak" 273 kilogrammot nyom. Bár segítség nélkül már hat métert sem tud megtenni, 68 kilogrammos partnere mindenben támogatja, hiszen ő is nagy rajongója a túlsúlyos nőknek. Donna Simpson korábban már megpróbált lefogyni, de soványabban nem érezte elég jól magát a bőrében.

Donna Simpson jelenleg 273 kilogrammot nyom, és szeretne még több kilót felszedni, hogy ő legyen a világ legkövérebb nője. A 450 kilogrammos álomsúlyt tervei szerint két év alatt éri el, és ennek érdekében naponta tizenkétezer kilokalóriányi ételt töm magába, ami közel tízezer kalóriával több, mint amire normális esetben egy nőnek szüksége van. Kedvenc étele állítólag a szusi, amiből egyszerre akár hetvenet is megeszik, és persze az édességeket, süteményeket sem veti meg. Donna Simpson egyébként már így is bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. Igaz, egyelőre csak a legkövérebb édesanya cím jár ki neki, ugyanis 241 kilogrammot nyomott, amikor 2007-ben életet adott lányának, Jacqueline-nak. A szülés során egy harminc fős csapat segédkezett.

Partnere mindenben támogatja

Célja elérésében egyébként az sem zavarja, hogy hat méternyi gyaloglás után le kell ülnie, és ezért inkább egy mozgáskorlátozottak számára készült eszköz segítségével közlekedik. Jelenlegi partnerét állítólag nem zavarja a nagyszabású terv, sőt kifejezetten támogatja Donna Simpsont. Az asszony és a 49 éves Philipe Gouamba egy túlsúlyos embereknek létrehozott társkereső oldalon ismerkedett össze. Bár a férfi csak 68 kilogrammot nyom, rajong a nőkért, akiken van mit fogni. A 42 éves asszony hetente egyébként 750 dollárnak megfelelő összeget költ étkezésre, és ezt részben saját honlapján keresztül finanszírozza. Az oldal felhasználóinak ugyanis fizetnie kell azért, hogy szemmel követhessék, ahogyan az asszony eszik.

Kilenc évesen 82 kilogramm volt

Mint olyan sok túlsúlyos ember esetében, Donna Simpsonnál is a gyerekkorban kezdődtek a problémák. Édesanyja mindig is sok nassolni valót adott neki és a fivéreinek, és a főétkezések sem feltétlenül az egészséges táplálkozásról szóltak. "Így fejezte ki az irántunk érzett szeretetét. Nem engedte, hogy bárki is bántson minket a súlyunk miatt. Még az orvosokkal is szembeszállt" – nyilatkozta Donna Simpson, aki kilenc évesen már 82 kilogrammot nyomott. Édesanyja röviddel később elhunyt, és az édesapja egy olyan nőt vett el, aki szigorú fogyókúrára fogta a gyerekeket. "A konyhaszekrényből loptam ételt. Az édesanyám óriási készleteket halmozott fel" – tette hozzá Simpson, aki tinédzserként már jobban aggódott a súlya miatt, és fogyasztó tablettákat szedett.

Tizennégy és tizennyolc éves kora között hetven kilót adott le, de mégsem érezte jól magát a bőrében. "A diétázástól szörnyen éreztem magam, mert csak az evésre tudtam gondolni. Sokkal jobban éreztem magam, amikor újra feljöttek rám a plusz kilók" – nyilatkozta az asszony, aki az iskola után már nem érezte úgy, hogy meg kell felelnie az elvárásoknak.

Bánatában még többet evett

Tizenkilenc éves volt, amikor megismerkedett első férjével, aki egyébként séfként dolgozott egy étteremben. "Esti műszakban dolgozott, és mindig hazahozta a maradékot. Így éjjel rengeteg steaket, krumplipürét és mártást lapátoltunk be. Nagyon gyorsan szaladtak fel rám a kilók, és a férjemnek mindez nagyon tetszett. Azt mondta, hogy így sokkal szexisebb vagyok, én pedig valóban boldogabbnak éreztem magam" – tette hozzá Donna, aki 27 éves és 158 kilogramm volt, amikor először teherbe esett. Sajnos a házassága röviddel később véget ért, ő pedig az evésben keresett vigaszt.

Imád enni

Négy évvel később már 273 kg volt a súlya, és ekkor úgy döntött, hogy lefogy. Hat hónap alatt 32 kilogrammtól sikerült megszabadulnia. Következő lépésként egy gyomorgyűrűt ültettek volna be, de miután barátja meghalt egy ilyen beavatkozás során, Donna Simpson visszakozott. Összesen 235 kilogrammot nyomott, amikor rátalált arra az oldalra, amit kifejezetten a túlsúlyos nőket kedvelők számára hoztak létre. Miután regisztrált, rengeteg levelet, sőt ajándékokat kapott. "Imádok enni, az emberek pedig szeretik nézni, ahogy eszek. Ettől boldogak lesznek, én pedig senkinek nem ártok vele" – tette hozzá.