Az asszony 2000 és 2007 közt hatszor volt terhes, szült meg titokban, és szabadult meg újszülöttjeitől, a megfojtott babákat házuk pincéjében elrejtve. Életfogytiglanra számíthat.

A 38 éves Celine Lesagne-t hat újszülöttjének meggyilkolásával vádolják, amivel ez az egyik legsúlyosabb csecsemőgyilkosági ügy a francia igazságszolgáltatás történetében - számol be róla francia lapok alapján a Daily Mail. A normandiai Caenben élő nő életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat, amiért 2000 augusztusa és 2007 szeptembere közt hat újszülöttjének adott életet titokban, majd megfojtotta őket és holttestüket házuk pincéjében rejtette el.

Takarosan bezacskózta és eldugta őket

Lesagne-nak egyébként van már egy 14 éves fia, a többi hat gyereket titokban szülte, és mindig "takarosan összehajtogatta a szüléskor elszennyeződött ruhákat, és a halott babákkal együtt takarosan bezacskózta az egészet, majd a csomagokat eldugta a pincében" - mondta el Michel Garrandaux cherbourgi ügyész a La Manche Azzizes-i bíróságnak. "Az egész viselkedése ellentmondásos. Egyrészt állandóan azt hajtogatta, mennyire szeretne gyerekeket, másrészt viszont nem volt hajlandó megtartani őket" - tette hozzá, kiegészítve azzal, hogy az asszonyt egyébként "csendes, átlagos háziasszonynak ismerték, és senki nem érti, hogyan válhatott sorozatgyilkossá".

A nő élettársával, a 39 éves Pascal Catherine-nel élt 15 évig, mielőtt 2006 tavaszán szakítottak. A férfi volt a hat meggyilkolt csecsemőből ötnek az apja, először bűntársként vádat is emeltek ellene, de felmentették, amikor kiderült, hogy úgy tudta, a babák már halva születtek.

Ő sem érti

A sorozatgyilkos asszonyt saját kamaszfia buktatta le, amikor 2007 októberében a nő új barátját ő maga vitte le a pincébe. A férfi ekkor érezte meg a bomló holttestek szagát és találta meg a csomagokat - amelyekből ekkorra már hat volt, mivel Lesagne tőle is terhes lett egyszer -, majd kihívta a csendőröket. Az asszony nem tudott magyarázatot adni tettére, így letartóztatták. "Az ügyfelem felelősnek érzi magát, de nem bűnösnek" - fogalmazott védőügyvédje a bíróság előtt.