A pszichiátriai kezelés alatt álló férfi valószínűleg hirtelen felindulásból baltával végzett lányaival és feleségével. A férj ezután felvágta ereit, mivel nem halt meg, egy késsel mellkason szúrta magát, de még ekkor is életben maradt. Ezután vette magához a láncfűrészt, amelyet végighúzott a homlokán, majd elvágta vele a saját torkát. A rendőrség szerint a férfi valószínűleg hipochonder személyiség volt, és mély depresszióba süllyedt.

A férj végzett családjával hétfőn reggel a Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn - mondta el keddi sajtótájékoztatóján Szabadfi Árpád, a megyei rendőr-főkapitányság vezetője. A pszichiátriai kezelés alatt álló férfi baltával végzett lányaival és feleségével, majd láncfűrésszel ölte meg magát. Mint kiderült, az utóbbi másfél hónapban az apa pszichiátriai kezelés alatt állt, álmatlanságra és rossz hangulatra panaszkodott, és mély depresszióba süllyedt.

Mint arról a Független Hírügynökség beszámolt, a 37 éves nő, 36 éves férje, és 8, illetve 5 éves kislányuk holttestére hétfőn bukkantak rá saját otthonukban. Szabadfi Árpád, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője keddi sajtótájékoztatóján elmondta: hétfő este kapták a bejelentést a férj testvérétől. A férfinak rossz érzései támadtak és a házba nem tudott bejutni, ezért bemászott az ablakon. Ekkor látta, hogy a gyerekek és az édesanyjuk vérbe fagyva fekszenek.

Nem bírta elviselni a látványt

A két kicsi holttestére a rendőrök a gyerekszobában találtak rá, az asszonyra pedig az ajtó előtt, az előszobában. A vérbe fagyott férfira a garázsban bukkantak rá, mellette láncfűrész hevert. A rendőrök a helyszínen más gyilkos eszközöket - késeket, baltát - is találtak. Az apa ezekkel ölte meg családját.

A férfi valószínűleg egyik pillanatról a másikra, hirtelen felindulásból végezte ki családtagjait, akik ekkor több helyiségben voltak. Miután megölte a gyerekeket, a gyerekszobába vitte a holttesteket, de a látványt nem bírta elviselni, ezért letakarta őket egy paplannal. Először valószínűleg a két gyerekkel végzett, ezután ölte meg feleségét.

Felvágta ereit, leszúrta magát, elvágta a saját torkát

A rendőrök egyik áldozatnál sem találtak védekezésre utaló nyomokat, ami arra utal, hogy az események mindössze néhány perc alatt zajlottak le. A férfi végül a garázsba ment, ahol felvágta ereit. Mivel nem halt meg, egy késsel mellkason szúrta magát, de még ekkor is életben maradt. Ezután vette magához a láncfűrészt, amelyet végighúzott a homlokán, majd elvágta vele a torkát, és ekkor vérzett el.

A férfiről kiderült, hogy pszichiátriai kezelés alatt állt körülbelül másfél hónapja. A rendőrség tájékoztatása szerint a gyilkosságok előtt még reggelit is csinált családjának, sőt, egy barátjával is beszélt telefonon. Azt beszélték meg, hogy a férfi meglátogatja a családot, ám később már nem érte el őket telefonon. Az említett barát a rendőröknek elmondta: már a telefonban is érezte, hogy a férfi nincs jó hangulatban.

Az egyébként értelmiségi család jó körülmények között élt, nem voltak anyagi gondjaik. A rendőrség szerint a férfi valószínűleg hipochonder személyiség volt, és mély depresszióba süllyedt, de még vizsgálják, hogy pontosan mi vezetett a tragédiához.