Mike Affinito alig egy hónap alatt elég rajongót gyűjtött össze ötletéhez, miszerint nővére születendő gyermekét a Transformers univerzum egy főgonosz robotjáról, Megatronról nevezzék el. Affinito testvére azt mondta, hajlandó Megatronnak hívni a gyerekét, ha egymillióan csatlakoznak az ötletet támogató csoporthoz, amiről azt gondolta, hogy képtelenség, de jelenleg kicsivel több mint egymillió ember várja, hogy megszülessen Megatron.

Ha minden jól megy, akkor augusztus második hetében megszületik Megatron, a Transformersek világának egyik főgonosz robotja. Mindez egy vicces kedvű testvérnek és a Facebook hülyeségre könnyen kapható felhasználóinak köszönhető.

Mike Affinito azt kérte nővérétől, hogy hívja születendő gyermekét Megatronnak, aki nem zárkózott el az ötlettől, hanem azt mondta neki, megteszi a dolgot, ha öccse össze tud szedni egymillió támogatót az ötlethez.

A család, de leginkább az egyelőre a háttérbe húzódó nővér vakarhatja a fejét, mert március 11-re a kezdeményezést támogató csoport átlépte az egymilliós bűvös határt, sőt most már közel másfélmilliónál jár a tagszám. Még az egymillió tag elérése előtt, az utolsó napokban rohamosan nőtt a csoport létszáma, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy számos, nagy látogatottságú blogon buzdították az internetezőket az ötlet támogatására.

Természetesen megjelentek az ötlet ellenzői is, akiknek az érveit, miszerint ezzel megbélyegeznek egy még meg sem született csecsemőt, illetve értelmetlen zrikálásnak teszik majd ki az iskolában, azzal igyekeztek leszerelni a csoporttagok, hogy Megatron, ha akarja, megváltoztathatja a nevét. "Én megváltoztattam a nevem, mert a használhatatlan szüleim olyan nevet adtak nekem, ami nem képvisel engem. Ha a gyerek nem boldog a Megatronnal, akkor megváltoztatja, nem igazán probléma ez" – idézik a Daily Mailen az Alaan Franklin nevű hozzászólót.

A csoporthoz úgy csatlakoztak több mint egymillióan, hogy semmiféle garanciát nem kaptak arra, hogy létező ígéretről van szó, de valószínűleg a kitalálók sem számítottak arra, hogy összejön az egymillió támogató, ráadásul ilyen gyorsan. A mozgalom hamar nemzetközi lett, számos magyar is csatlakozott hozzá.

Megatron karaktere nagyon népszerű figura az Egyesült Államokban és a képregényeket kedvelők között, de a Transformers-mozifilmek hatására kitört a fanatikus rajongók gyűrűjéből, és a nagyközönség is megismerhette a nevét. "Megatron volt az első álca, aki a Kibertron bolygón fellázadt, és világuralomra tört. Az álcák vezére lett. Kegyetlenül gyilkolta a békés autobotokat, mígnem összetalálkozott méltó ellenfelével, Optimus Fővezérrel" – írják a történelmi részleteket Megatronról a Wikipedián. A többségnek viszont annyi elég lehet Megatronból, hogy ő vezeti azt a csoportot (álcák), akik el akarják pusztítani a jó-rossz tengely jó felén elhelyezkedő robotokat (autobot), akiket egy szintén nagyon népszerű figura, Optimus fővezér irányít.