Egy epilepsziában szenvedő kínai férfi feltehetően két falubeli gyermeket is megölt, mert úgy hitte, hogy az agyukból készült keverék kigyógyítja őt a betegségéből. A rendőrség hamar lecsapott a feltételezett gyilkosra, ám az ügyet még nem zárták le.

Egy epilepsziában szenvedő kínai férfit azzal gyanúsítanak, hogy még januárban megölt egy tizenegyéves fiút, és megette a gyermek agyát, mert úgy gondolta, hogy ez majd segít az állapotán. A Jünnan tartományban élő férfit állítólag egy népi hiedelem ihlette meg, ami azt állítja, hogy a gyermek agya hangyákkal és földigilisztával összekeverve gyógyítja a betegségét – írja a Global Times. A rendőrség végül egy közeli mezőgazdasági területnél találta meg a gyermek holttestét, és a feltételezett gyilkost egy nappal később kapták el. A fiú édesanyja erről két nappal azután értesült, hogy gyermeke január 23-án eltűnt. „Egy gabonatáblához vezettek, és az egyik rendőr több képet is mutatott. Teljesen összeomlottam, hiszen az én fiam volt a fotókon véres arccal” – emlékezett vissza az édesanya.

Miután január 23-án este gyermeke nem ért haza vacsorára, az asszony állítólag sokáig kereste fiát, és végül a falu vezetőjét is megkérte arra, hogy a rádióban mondja be gyermeke eltűnését. Végül maga a falu vezetője kereste fel később, hogy elmondja neki, fiát az egyik szomszédos faluban találták meg.

Az egyik helyi lakos azt állítja, hogy úton hazafelé látta ahogy egy harmincas éveiben járó férfi  fojtogat egy fiút: „A gyermek mozdulatlan volt, a szeme be volt csukva és vér szivárgott a szájából. Odamentem a férfihoz, és megkérdeztem, hogy mit művel. Azt állította, hogy a fiú az ő gyermeke, és elájult, ő pedig megpróbálja magához téríteni.”

A falu lakói természetesen nagyon aggódnak gyermekeikért, és a történtek miatt nem is engedik ki őket otthonukból sötétedés után. Aznap egyébként egy hároméves kislány holttestét is megtalálták egy nyilvános vécé mellett. A gyermek homlokán egy 7 centiméteres seb éktelenkedett, és a falusiak úgy vélik, hogy a férfi az ő agyát is elfogyasztotta. Az állítólagos tettes egykori sógora szerint a férfi gyermekkora óta poliomyelitisben szenved, és fájdalmait ugyan sikerült gyógyszeres kezeléssel enyhíteni, de miután kilenc éve megházasodott, állapota romlott, és állítólag naponta akár tizenháromszor is rátörtek a rángógörcsök. Családja végül elvitte egy helyi kórházba, ahol megállapították, hogy epilepsziás rohamai vannak.