Egy 11 éves gyerek agyával akarta kikúrálni az epilepsziáját

2010.03.18. 20:01
Egy epilepsziában szenvedő kínai férfi feltehetően két falubeli gyermeket is megölt, mert úgy hitte, hogy az agyukból készült keverék kigyógyítja őt a betegségéből. A rendőrség hamar lecsapott a feltételezett gyilkosra, ám az ügyet még nem zárták le.

Egy epilepsziában szenvedő kínai férfit azzal gyanúsítanak, hogy még januárban megölt egy tizenegyéves fiút, és megette a gyermek agyát, mert úgy gondolta, hogy ez majd segít az állapotán. A Jünnan tartományban élő férfit állítólag egy népi hiedelem ihlette meg, ami azt állítja, hogy a gyermek agya hangyákkal és földigilisztával összekeverve gyógyítja a betegségét – írja a Global Times. A rendőrség végül egy közeli mezőgazdasági területnél találta meg a gyermek holttestét, és a feltételezett gyilkost egy nappal később kapták el. A fiú édesanyja erről két nappal azután értesült, hogy gyermeke január 23-án eltűnt. „Egy gabonatáblához vezettek, és az egyik rendőr több képet is mutatott. Teljesen összeomlottam, hiszen az én fiam volt a fotókon véres arccal” – emlékezett vissza az édesanya.

Tang Tang anyja (Fotó:Europress)
Tang Tang anyja (Fotó:Europress)

Miután január 23-án este gyermeke nem ért haza vacsorára, az asszony állítólag sokáig kereste fiát, és végül a falu vezetőjét is megkérte arra, hogy a rádióban mondja be gyermeke eltűnését. Végül maga a falu vezetője kereste fel később, hogy elmondja neki, fiát az egyik szomszédos faluban találták meg.

A falu elöljárója mutatja hol találták meg a holttestet
A falu elöljárója mutatja hol találták meg a holttestet

Az egyik helyi lakos azt állítja, hogy úton hazafelé látta ahogy egy harmincas éveiben járó férfi  fojtogat egy fiút: „A gyermek mozdulatlan volt, a szeme be volt csukva és vér szivárgott a szájából. Odamentem a férfihoz, és megkérdeztem, hogy mit művel. Azt állította, hogy a fiú az ő gyermeke, és elájult, ő pedig megpróbálja magához téríteni.”

A másik áldozat édesanyja
A másik áldozat édesanyja

A falu lakói természetesen nagyon aggódnak gyermekeikért, és a történtek miatt nem is engedik ki őket otthonukból sötétedés után. Aznap egyébként egy hároméves kislány holttestét is megtalálták egy nyilvános vécé mellett. A gyermek homlokán egy 7 centiméteres seb éktelenkedett, és a falusiak úgy vélik, hogy a férfi az ő agyát is elfogyasztotta. Az állítólagos tettes egykori sógora szerint a férfi gyermekkora óta poliomyelitisben szenved, és fájdalmait ugyan sikerült gyógyszeres kezeléssel enyhíteni, de miután kilenc éve megházasodott, állapota romlott, és állítólag naponta akár tizenháromszor is rátörtek a rángógörcsök. Családja végül elvitte egy helyi kórházba, ahol megállapították, hogy epilepsziás rohamai vannak.