Fejbe lőtte magát egy orosz férfi, aki egy lagzin félautomata pisztollyal játszott orosz rulettet. A férfi túlélte az esetet, bár állapota nagyon rossz, agykárosodást szenvedett és lebénult. A násznép előtt történt esetet videóra vették.

Szerencsétlen baleset tett tönkre egy orosz lakodalmat, amikor az egyik vendég orosz rulettezés közben fejbe lőtte magát - írja a Daily Mail. A férfi a lap információi szerint túlélte a lövést, de agykárosodást szenvedett és lebénult.

A férfi valószínűleg annak köszönhetően élte túl a balesetet, hogy a gázpisztolyból (IZH-79-8) gumilövedéket lőtt ki.

A balesetről videó is készült. Ez alapján az egyik vendég éppen köszöntőt mond, miközben egy másik a fegyverrel játszik, látszik az is, ahogy kiüríti a csőből a golyót, a tárat viszont nem veszi ki. Ezután lő, de megússza a dolgot, hiszen a csőben nem volt lövedék, majd odaadja a fegyvert a később szerencsétlenül járt férfinak. A felvételen az is látszik, hogy a pisztolyt elsőnek elsütő férfi a második lövés előtt a fegyver után kap, de nem sikerül már elrántania.

"Csak meg akartam csinálni a bulitrükkömet. Azt hittem majd jól megtapsolnak utána, nem gondoltam volna, hogy valaki más is meg akarja csinálni" - nyilatkozta a pisztoly tulajdonosa a baleset után.

Az egész esetről keveset tudni, az biztos, hogy egy asztraháni esküvőn történt, de azt nem tudni, hogy pontosan mikor. A fegyver tulajdonosa a rendőröknek azt mondta, úgy emlékezett, hogy üres volt a fegyver tárja. A férfinak bíróság elé kell majd állnia a baleset miatt.

Az orosz rulett nevű életveszélyes szerencsejátékot általában forgótáras pisztollyal játsszák úgy, hogy a tárat kiürítik, egy golyót visszatesznek, megpörgetik a tárat, majd egy gyors mozdulattal a helyére csukják. Ezután a játékos a homlokához emeli a pisztolyt és lő. Ha szerencséje van, a tár olyan pozícióban áll, hogy nincs benne éppen golyó.

A videón egy félautomata fegyverrel játsszák az orosz rulettet, aminek az orosz rulett szempontjából kevés értelme van, hiszen ha egy ilyen fegyver csövében van golyó, akkor az a tüzelés után biztosan távozik belőle, ha meg nincs, akkor meg biztosan nem távozik semmi sem. Az orosz rulett valószínűsíthetően a cári Oroszország börtöneiből származik , a XIX. századból, amikor a börtönőrök arra kötelezték a rabokat, hogy ilyet játsszanak, ők meg fogadtak a versenyzőkre.

Később az orosz hadsereg öngyilkos hajlamú tisztjei lőttek magukra így, de voltak olyanok is, akik a bátorságukat akarták bizonyítani azzal, hogy el merik sütni a fejükhöz tartott fegyvert. Valószínűleg a bátorságpróba miatt lőtte le magát a szerencsétlenül járt esküvői vendég is.