Egy tasmán férfi 120 embernek közvetítette ki barátnője tizenkét éves lányát szexuális szolgáltatásokra, óránként 200 dollárért. A férfi a lány anyján próbált így segíteni, aki arra panaszkodott, mennyire nincs pénze, az ötlettel mindhárman elégedettek voltak, a kislányt is beleértve, akinek így legalább volt zsebpénze drogra. Az ötletgazda tíz évet kapott, az anya ítéletét még nem hozták meg, a 12 éves lányt pedig az óvszer nélküli munkákkal összeszedett nemi betegségek miatt kezelik.

Az 51 éves Gary John Devine-t csütörtökön 10 év börtönre ítélte a Tasmániában található hobarti bíróság, mert egy év alatt 120 férfinak közvetítette ki egyik barátnője 12 éves lányát - írja a Daily Telegraph. Az ügyben bíróság elé kellett állnia a lány anyjának is, aki megengedte a férfinak, hogy ezt tegyék a lányával, az ő ügyében még nem hoztak ítéletet. Rajtuk kívül több kuncsaftra is büntetés várhat, de ezeket az ügyeket is csak később tárgyalja majd a bíróság. Mint az ítéletet kihirdető Peter Evans bíró kiemelte: ez volt Tasmánia történetének első gyermekprostitúciós bírósági tárgyalása.

Devine és a lány anyja a 12 éves kislányt annak beleegyezésével árulták: szolgáltatásait  óránként 200 dollárért lehetett megvenni, 50 dolláros felárért pedig óvszer nélkül is vállalta az aktust.

Az egész biznisz még 2009 júliusban kezdődött, amikor a lány anyja arra panaszkodott Devine-nak, hogy nincs pénze. Ezután találta ki a férfi, mi lenne, ha a nő 12 éves lányát bocsátanák áruba, ami ellen a kislánynak se volt kifogása.

Devine egy helyi lapban Angela néven hirdette meg a lányt, azt írva róla, hogy 18 éves, és nemrég költözött a városba. A lány 2009 augusztusától októberig először két napig a hobarti Midcity Hotelben foglalt szobában dolgozott, később már erre se költöttek, Devine lakásán fogadta az ügyfeleket.

Egy-egy ilyen munkanap alatt nagyjából kétezer dollárt (kábé 360 ezer forintot) kerestek, nap végén pedig osztoztak: Devine általában 200 dollárt, a lány anyja 400 dollárt kapott, a maradék pénzt meg a lány tehette el, hogy drogokat vásároljon mindhármuk számára - ismertette a bíróságon Daryl Coates ügyész.

Devine végül tavaly novemberben bukott le, azóta előzetes letartóztatásban ül. Az bíróság döntése alapján tízévi börtönbüntetést kapott, amelyből legalább 8 évet le kell töltenie, mielőtt kérvényezheti büntetése csökkentését.

A kislány - akit azóta gyámság alá helyeztek - számos szexuális úton terjedő betegséget összeszedett a néhány hónap alatt, így jelenleg egy klinikán kezelik, többek között genitális szemölcse és chlamydiája van. Később pszichológushoz is jár majd, hogy fel tudja dolgozni ezt a néhány hónapot.