A 38 éves Debra Tapia akár 8 év börtönt is kaphat, amiért elcsábította barátnője kamaszfiát. A kaliforniai háromgyerekes családanya legnagyobb gyereke idősebb, mint fiatal szeretője, akinek egy kislányt is szült a viszony eredményeként, végül a fiú anyja jelentette fel.

Akár nyolcévi börtönt is kaphat a kaliforniai Santa Anában élő Debra Ayala Tapia, aki 2009 februárjában elcsábította szomszédasszonya 15 éves fiát, és novemberig több ízben is lefeküdt vele. A 38 éves nő férjével és három gyerekével élt, és jó barátnője volt az elcsábított fiú anyjának, így gyakran megfordult náluk. "A fiú kisgyerekkora óta ismerte, a szomszédban lakott három, 7 és 17 év közti gyerekével" – mondta a helyi rendőrség képviselője, Anthony Bretagna a KTLA.com-nak.

A nő minden hétvégén áthívta magukhoz a fiút, ilyenkor többször is szexeltek. A fiú anyja pár hónappal később rájött a viszonyra, amikor gyereke szobájában talált pár erre utaló levelet. "Akkor kikérdezte a fiát, aki elismerte, hogy már egy ideje folyik a dolog, ő pedig felszólította a szomszédasszonyt, hogy hagyják abba" – mondja a rendőrnyomozó.

Tapia azonban addigra már terhes volt, és novemberben kislányt szült, akiről kiderült, hogy apja a kiskorú szerető. "Az áldozat édesanyja csináltatta meg a DNS-tesztet, ami bizonyította hogy a gyerek a fiától való" – mondja Bertagna. Az anya ezután jelentette fel szomszédaszonyát, akit le is tartóztattak. Az asszonyért férje tette le a 100 ezer dolláros óvadékot, így szabadlábon védekezhet, de több ízben elkövetett, kiskorúval folytatott törvénytelen szexuális kapcsolat miatt akár 8 év börtönbüntetésre is számíthat.