El kellett halasztani két orosz fiatalember tárgyalását, akiket azzal vádolnak, hogy feldarabolták és megették egyikük barátnőjét, mert a bíró rosszul lett, mikor bemutatták neki az ügyhöz bizonyítékként kapcsolódó fotókat. A két húszéves fiú kádba fojtotta és feldarabolta egyikük barátnőjét, majd ettek belőle, és még egy gyanútlan lakótársukat is megkínálták.

A héten kezdték tárgyalni a két 20 éves szentpétervári kannibál, Maxim Golovascsik és Jurij Moznov nevű barátja ügyét, akiket azzal vádolnak, hogy 2009. januárjában belefojtották Golovascsik 16 éves barátnőjét a kádba, majd feldarabolták, krumplival elkészítve megették, és még egy gyanútlan lakótársukat is megkínálták belőle – számolt be róla a Daily Mail.

Éhesek és részegek voltak

A bérlő, Jekatyerina Zinovjeva szerint a gyilkosság estéjén házibulit tartottak a lakásban, és úgy volt, hogy Golovascsik barátnője, Karina Barduhian ezután a fiúnál tölti az éjszakát. „Maxim és Karina bezárkóztak a fürdőszobába, én meg elmentem aludni. Álmos voltam, hallottam a vízcsobogást, meg mindenféle hangokat, de semmi gyanúsat. Később felébredtem, és gondoltam, megnézem, mi folyik odabenn, de Jurij megállított, és azt mondta, feküdjek csak vissza. Korábban már viccelődtek azon, hogy megölik Karinát, de persze egy pillanatra se vettem ezt komolyan” – vallotta Zinovjeva a bíróságon.

Másnap, amikor hazaért a munkából, a fiúk épp vacsorát főztek, és őt is meghívták, egyen velük. A nő örömmel csatlakozott, evett némi sült húst krumplival, nem tudva, honnan származik az étel. ”Feldarabolták a testet, ettek belőle, a többi részét pedig a szemétbe dobták. A húst sült krumplival készítették el. A kihallgatáson azonnal bevallották az egészet, és azzal indokolták, hogy éhesek és részegek is voltak ” – mondta el a tárgyaláson Andrej Lavrenko nyomozó. A Fontanka.ru weboldal szerint a fiúk bezacskózták a maradványokat és a város több részén, kukákba dobálva szabadultak meg tőlük.

Szerelem és ideológiai ellentétek

A lap úgy tudja, a lakást többen bérelték, mindannyian gótoknak vallják magukat, az áldozat azonban emósnak számított, ez korábban is okozott már konfliktust köztük. Az ideológiai különbségek ellenére Karina Barduhian köztudottan szerelmes volt Golovascsikba, aki egy szentpétervári zenekar énekeseként kisebb celebnek minősült a helyi gót underground körökben. A Fontanka.ru orosz internetes lap ezt kiegészíti azzal, hogy Golovascsik hentesként dolgozott és korábban pszichiátriai kezelés alatt is állt. Karina Barduchian szülei nem örültek lányuk választásának, igyekeztek megakadályozni a kapcsolatot, de a kislány kijátszotta őket. Arról sem tudtak, hogy eltűnésének estéjén a lányuk házibuliba készül Golovascsik és Moznov lakására, csak annyit, hogy lányuk „sétálni megy” a barátaival, de aztán nem tért haza. „Tönkretette az életünket Karina halála, és az a borzalmas vég, ahogy meghalt” – nyilatkozta anyja a lapoknak.

A lapbeszámolók szerint az első tárgyalást el kellett napolni, miután a bíró megtekintette az ügyben bizonyítékként szolgáló fotókat az áldozat feldarabolt holttestéről. A tárgyalás a héten folytatódik.