Bruce Beresford-Redman kedden jelentette be felesége eltűnését a rendőrségnél, miután neje nem tért vissza a vásárlásból a cancuni szállodába. Az asszony holttestét csütörtökön találta meg a rendőrség a szállodától 80 méterre fekvő szennyvízcsatornában, a halál oka még nem tisztázott. Az elhunyt testvére szerint a Bruce Beresford-Redman félrelépett, felesége pedig rájött, ezért kellett meghalnia.

Csütörtökön őrizetbe vették, majd pénteken, vádelemelés nélkül szabadon engedték Bruce Beresford-Redmant, a CBS csatornán futó Survivor és a Pimp My Ride egykori, több alkalommal is Emmy-díjra jelölt producerét. A 38 éves férfit felesége halálának ügyében hallgatta ki a mexikói rendőrség, Beresford-Redman ugyanis feleségével és két gyermekükkel épp Cancunban nyaralt a tragédia idején – adta hírül a Los Angeles Times.

Szennyvízelvezetőben találtak rá

Beresford-Redman kedden értesítette a rendőrséget felesége eltűnéséről. A mexikói rendőrség csütörtökön, az asszony 42. születésnapjának délelőttjén találta meg Monica Beresford-Redman holttestét egy, a hoteltől 80 méterre fellelhető szennyvízelvezetőben. Francisco Alor, Quintana Roo állam főügyésze a Los Angeles Timesnak elmondta, a halál oka még kérdéses, jelenleg vizsgálják, hogy az asszonyt megfojtották vagy a baleset történt. Alor szerint az biztosan kijelenthető, hogy a producer felesége hétfőn éjjel vesztette életét.

Miután a halál okát egyelőre nem állapították meg, és folyik a nyomozás, a rendőrség felszólította Beresford-Redmant, hogy ne hagyja el Mexikót. „Még mindig nem tudjuk, hogy felelősségre vonható-e, de az egyetlen kiindulópont az, hogy utoljára ő látta élve a feleségét” – nyilatkozta az Associated Pressnek a főügyész, kiemelve, több szemtanú is állítja, látta és hallotta veszekedni a párt a cancuni Moon Palace Hotelben, valamint ezt bizonyítják a producer karját és arcát borító karmolások is.

Gondok voltak a házasságban

Miközben a rendőrség gyanúsítottként kezeli a férfit, Bruce Beresford-Redman szülei hisznek fiuk ártatlanságában. „A feleségemmel együtt megrendülve gyászoljuk szeretett menyünket. Tudjuk, hogy fiunk szerette Monicát, és sosem bántotta volna” – adtak ki hivatalos közleményt Beresford-Redman szülei, amelyben teljes támogatásukról biztosították 38 éves fiukat.

A barátok, családtagok szerint a házaspár élete távolról sem volt nyugodt, ezért az elhunyt testvére kiáll amellett, hogy Monica Beresford-Redmant férje gyilkolta meg. „Tudom, hogy félrelépett, Monica pedig rájött” - utalt a gyilkosság lehetséges indokára az elhunyt testvére RadarOnline-nak adott interjújában, kiemelve, ezek után biztos benne, hogy férje vette el testvére életét. Monica Beresford-Redman egyik barátja a People magazinnak számolt be a pár kapcsolatáról. Lili Moulin a lapnak elmondta, a pár házassága már tönkrement a történtek előtt, és bár a külső szemlélőknek egy boldog pár képe rajzolódhatott ki, Monica és Bruce Beresford-Redman gyakran veszekedett egymással.

A házaspárnak két gyermeke van, egyikük öt, másikuk hároméves. Apjuk mexikói tartózkodása idejére Bruce Beresford-Redman szülei kapták meg az ideiglenes felügyeleti jogot, bár az elhunyt testvére, Carla Burgos is beadta a kérelmet a Los Angeles-i Fellebbviteli Főügyészséghez.