Steven Seagalt emberkereskedelemmel és szexuális zaklatással vádolják, miután egy 23 éves modell, Kayden Nguyen beperelte a színészt. Nguyen asszisztensnek jelentkezett Seagalhoz, de kiderült, leginkább Seagal szexuális vágyait kellett volna kielégítenie a nap 24 órájában.

Egy 23 éves modell, Kayden Nguyen szexuális zaklatás és – a prostituáltak futtatása értelmében vett – emberkereskedelem miatt több mint egymillió dollárra (kb. 195 millió forint) perelte be Steven Seagalt – írja a TMZ. Nguyen még februárban jelentkezett a színész álláshirdetésére, amiben asszisztenst keresett maga mellé, de később kiderült, hogy asszisztensként Seagal szexuális vágyainak kiszolgálása lett volna a feladata.

Nguyen a keresetében leírta, hogy Seagal asszisztensei orosz lányok voltak, de az egyikük kilépése miatt volt szükség újabbra, aki a hét minden napján a nap 24 órájában a színész rendelkezésére áll.

Az orosz lány kiesése miatt Nguyen gyorsan megkapta a munkát, Seagal azt mondta neki az állásinterjú után, hogy szaladjon haza gyorsan, mert még aznap este New Orleansbe repülnek egy magángéppel, mert a színésznek a városban akadt dolga. A keresetben leírtak szerint New Orleansben egy mindentől távol eső házba vitték az asszisztenseket, a színészt és a feleségét, ahonnan Nguyenék nem távozhattak.

A modell azt állítja, hogy miután munkába állt a színésznél, az első este Seagal úgy kezelte őt, mint egy játékszert. A színész először kért egy masszázst a modelltől, majd benyúlt a szoknyája alá, meg akarta simogatni a mellét, és beerőszakolta a kezét a bugyijába. Nguyen elmondása szerint másnap jelentette is az esetet, igaz, az nem derül ki, hogy kinek.

Seagal erőszakos magatartása a másnapi munka során is folytatódott, azzal megtoldva, hogy a színész arra kényszerítette a modellt, hogy valamilyen illegális tablettákat szedjen be. A modell leírása szerint a molesztálások később is folytatódtak.

Nguyen azt írja, végül elszökött a New Orleans-i házból. Azt mondta Seagalnak, hogy találkoznia kell a családtagjaival, akik eljöttek őt meglátogatni. A színész először nem akarta elengedni, de Nguyen sikeresen meggyőzte, hogy az lenne csak igazán feltűnő, ha nem mehetne el pár órára találkozni a családjával. A modell hívott gyorsan egy taxit, majd amikor az megérkezett, bepattant, és könyörgött a sofőrnek, hogy gyorsan vigye el. A keresetben azt írja, hogy szökésekor Seagal néhány lépésnyire követte őt kezében egy zseblámpával és egy pisztollyal.

Nguyen minden cuccát hátrahagyta, a laptopjától kezdve, a kocsikulcsán át a ruháiig, amelyeket nem kaphatott egyelőre vissza, mert Seagal azt mondta, csak akkor adja vissza, ha Nguyen aláír egy nyilatkozatot, hogy nem perli be a színészt.

Steven Seagal egyelőre nem reagált semmit Nguyen 32 oldalas keresetére .

A színésznek korábban is volt már dolga nyomozókkal, elmondása szerint színészi karrierjének megtörését annak köszönheti, hogy 2004-ben az FBI hamisan vádolta azzal, hogy köze van a szervezett bűnözéshez. Hiába tisztázták az akkori vádak alól, komolyabb filmszerepet azóta sem kapott.