John D. Clark tanárként dolgozott egy budai középiskolában, tanítványaik ismerték fel, miközben az interneten szörföztek, és átnézték az FBI listáját is. Elfogása után őrizetbe vették, és megkezdődött a kiadatása. A pedofilt különböző szexuális és nemi erkölcs elleni bűncselekményekkel gyanúsítják az amerikai hatóságok, várhatóan életfogytig tartó börtönbüntetést kap.

Egy évig bujkált és dolgozott Magyarországon az az amerikai pedofil férfi, aki évek óta az FBI TOP 100-as körözési listájának elején szerepel. Európában már többször megpróbálták elfogni az utóbbi években, de eddig mindig megszökött a hatóságok elől.

John D. Clark tanárként dolgozott egy budai középiskolában, tanítványaik ismerték fel, miközben az interneten szörföztek, és átnézték az FBI listáját is. A férfi néhány héttel ezelőtt megneszelte, hogy felismerték, azóta ugyanis nem járt iskolában, de az országból nem menekült el.

Nahalkó József, a Budapesti Rendőr-főkapitányság gyermek- és ifjúságvédelmi osztályának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a férfit kedden este 7 órakor fogták a VII. kerületi Akácfa utcában. Zsebében megtalálták az útlevelének másolatát is, amely megkönnyítette azonosítását.

A férfit Európa több országában próbálták elfogni, eddig sikertelenül. Általában angoltanárként keresett állást, ezzel pedofil hajlamait is kiélhette, mert közel volt a gyerekekhez. Magyarországon körülbelül egy éve bujkált, nálunk is tanárként dolgozott. Elfogása után őrizetbe vették, és megkezdődött a kiadatása. A pedofilt különböző szexuális és nemi erkölcs elleni bűncselekményekkel gyanúsítják az amerikai hatóságok, várhatóan életfogytig tartó börtönbüntetést kap.

Az ifjúságvédelmi osztályvezető a Független Hírügynökség kérdésére elmondta: még vizsgálják, hogy a férfi Magyarországon követett-e el hasonló szexuális bűncselekményt. Ha igen, akkor még egyeztetnek a magyar hatóságok az amerikaiakkal a továbbiakról. A rendőrség arra kéri a szülőket, ha van információjuk a férfivel kapcsolatban, akkor segítsék a nyomozást.