Újabb internetes mém született a múlt héten, a Psycho Dog Man, Barking Man és hasonló neveken elhíresült ausztrál férfi, aki egy híradó stábjának mutatta be, hogyan riogatja a lakosokat az utcájukban kommandózó kóborkutya-falka. Ray Graham természetesen YouTube-szenzáció lett, Facebook-rajongói oldala is van már, és saját bevallása szerint eddig nem ugatott.

Az 57 éves Ray Graham a sydney-i Channel Nine helyi híradójában tűnt fel és tört világhírre alig egy hét alatt. A stáb arról készített kisszínest a Sydneytől északnyugatra fekvő Marsfield városkában, hogy Grahamék utcájának lakóit egy kóborkutya-falka tartja rettegésben. Ekkor került kamerájuk elé a férfi, aki nem csak elmesélte, hogyan találkozott maga is ilyen támadóan viselkedő kutyákkal, de be is mutatta. Így:

Graham azonban akkora átéléssel acsargott és ugatott, hogy alig pár nap alatt valódi internetes mém lett belőle: a videomegosztókon a legkeresettebbek közé került az A Currant Affair című műsorból kivágott részlet, mixek százai dolgozták fel, és egy héttel később már több mint 30 ezer rajongója van a Facebookon.

„Sose gondoltam volna, hogy ez lesz belőle, de fantasztikus” – válaszolta Graham, mikor a jelenséget a világra szabadító Channel Nine pár nappal később visszahívta őt egy stúdióbeszélgetésre, és megkérdezték, mit szól ehhez a bizarr hírnévhez. Azt is bemutatta, hogy bármikor és bármilyen szövegkörnyezetben képes újra előadni a kutyatámadást, és sem ő, sem neje nem bánják, hogy „Őrült Kutyaférfi” néven lett belőle internetes szuperhős.

A jelenség ekkorra már a CNN hírtévé ingerküszöbét is megütötte, ők tesztelték Graham kutyaságát, és egy kísérletben valódi kutyáknak játszották be az acsargását. Beszámolójuk szerint az Őrült Kutyaférfi valóban nagyon meggyőző, a kutyák „ijedtnek tűntek és visszarettentek a hang hallatán”.

Grahamnek a Facebookon több rajongói oldala is van már, a legnagyobbak a „Current Affair-ben Ugató Kutyaember” és az „Idegbeteg Kutyaember”, előbbi több mint 21 ezer, utóbbi 13 ezer rajongóval. A rajongók indítékai vegyesek, némelyek úgy vélik, Graham "a legviccesebb dolog, amit az utóbbi időben láttak", mások szerint egyszerűen „eszelősen hülye”.

A férfi maga az ACA-nak nyilatkozva elmondta, megdöbbentette, micsoda hatást váltott ki az előadása, bár tulajdonképp kicsit őt magát is meglepte, eddig nem fordult vele elő, hogy elugatta volna magát. „Ezt sose csináltam eddig, teljesen spontán, hirtelen történt. De jó volt, nem? Nekem nagyon tetszik” – vállalta fel büszkén az Őrült Kutyaember rejtett tehetségének hirtelen kitörését. Ez a világon egyedül nejére, Kerryre nem volt semmiféle hatással, a felvételen rezzenéstelen arccal fogadja férje hörgését, még csak oda se pillant. Mint később elmondta, 34 éve házasok Grahammel, már megszokta, hogy férje „érzelmileg túlfűtött személyiség”, úgyhogy vele kapcsolatban már semmin nem tud meglepődni.

Nem tékozolja el a tehetségét

A nyugdíjas férfinek a netes népszerűség mellett már anyagi haszna is van kutyatehetségéből, egy élelmes autószerviz reklámot forgatott a főszereplésével. Az önironikusan vicces kisfilmben Grahamnek csak egy rövid kis szövege van, némi acsargással kiegészítve: „Beülök a kocsimba, indítanék, az meg csak annyit csinál, hogy HÖRRHÖRRHÖRR! Azonnal viszem az UltraTuneshoz, előadom a srácoknak, hogy nem indul, csak annyit csinál, hogy HÖRRHÖRRHÖRR, és képzeljék! Azonnal tudták, miről beszélek!”.