Egy 24 éves angol nő arra panaszkodik, hogy állandóan szexuális izgalomban van, miután szerencsétlenül esett le a Nintendo Wii egyik, testedzésre alkalmas kiegészítőjéről. A manchesteri nőnek az esés óta napjában többször orgazmusa van, a legkisebb vibrálások is felizgatják. Egyelőre az egyetlen megoldás az izgalmi állapotok csillapítására a mély lélegzetvétel, mert a szexuális aktusok csak az esetek egy részében oldják az izgalmi állapotot, más részükben viszont akár fel is erősítik azt. A fokozott pech: épp nincs pasija se.

"Eleinte éles fájdalomként jelentkezik ott lent, mielőtt végigvonulna az egész testemen. Néha olyan orgazmusom lesz tőle, amibe beleremegek" – írta le állapotát a Daily Starnak a 24 éves Amanda Flowers, akin azután mutatkoztak az állandó szexuális izgalom szindróma jelei, hogy leesett a Nintendo Wii Fit Pad táblájáról testedzés közben.

Flowers a Wii Fit nevű kiegészítőjével tornázott, és eközben esett el úgy, hogy azóta egy idegbecsípődés állandó szexuális izgalmat vált ki nála. A manchesteri pincérnő azóta a legkisebb vibrálás hatására ellenállhatatlan vágyat érez a szexre, és eleinte nem is igazán tudott tenni ellene: elég volt, ha megcsörrent a mobiltelefonja vagy bekapcsolta a robotgépet, máris izgalomba jött. "Mivel nincs rá gyógyír, ezért meg kell tanulnom kontrollálni a vágyaimat azzal, hogy mélyeket lélegzem" – vázolta a kényszermegoldást Flowers. A fiatal nő duplán peches, problémája megoldására még csak a pasiját se hívhatja segítségül, ugyanis nincs neki. De ha már úgy is mindenki róla cikkez bizarr balesete alkalmából, megragadta az alkalmat a felhívásra: "Remélem, egyszer megtalálom a szuperfickót, aki ki tud elégíteni" – mondta a nő a Daily Starnak.

Az állandó szexuális izgalom szindrómát nemrég definiálták, az ilyen szindrómában szenvedőknél az erős izgalmi állapot órákig, akár napokig is tarthat, teljesen váratlanul jelentkezik – mondta a Fox Newsnak az amerikai Szexuális és Párkapcsolati Egészségügyi Központ egykori vezetője, Sandra Leiblum. A betegeknél nem is mindig hoz megkönnyebbülést a szexuális aktus, mert az esetek egy részében valóban csökken az esély a spontán orgazmusokra, de az is előfordulhat, hogy csak felerősíti az izgalmi állapotot.

Ez a tünetegyüttes korábban egy angol nő kapcsán került be a hírekbe, akinek naponta 300 orgazmusa volt, és csak a szexuális együttlétek tudtak enyhíteni izgalmi állapotán. Ő szerencséjére megtalálta azt a férfit, aki eleget tudott tenni vágyainak.

Állandó szexuális izgalom szindróma

Az Állandó Szexuális Izgalom Szindróma (PSAS) a nemi szervek spontán keletkező és ismétlődő izgalmi állapota, mely történhet orgazmussal vagy anélkül. A szexuális úton elért orgazmus ideiglenes megkönnyebbülést jelenthet, de az izgalmi állapot az együttlétek és maszturbációk számától függetlenül pár óra múlva visszatér. A betegséget először 2001-ben jegyezték le, és az eddigi kutatások szerint nincs összefüggésben a hiperszexualitással vagy a nimfomániával. Az orvostudomány egyelőre kevés ilyen szindrómával regisztrált nőről tud, azonban szerintük ez annak is betudható, hogy kevesen merik felvállalni betegségüket.

Forrás: Wikipedia