Nagyjából 15 kilónyi mellszövetet kellett eltávolítaniuk az orvosoknak Julia Manihuari testéről, akinek egy rendellenesség miatt akkorára nőttek a mellei, hogy az már az életét veszélyeztette. A 29 éves perui nő nem tudott felkelni mellei miatt, mert azonnal az ájulás kerülgette a nagy súly miatt.

Harmadik gyereke születése után a perui Julia Manihuari szervezetében nem állt le a mellek megnagyobbodásáért felelős hormonok működése, ezért hét év alatt, 29 éves korára akkorára nőtt a melle, hogy képtelen volt tőlük kikelni az ágyából - írja a Sun.

A nőt még áprilisban műtötték meg, összesen 15 kiló mellszövetet távolítottak el a testéről. A kis termetű nőt annyira leterhelte a hatalmas melle, hogy amikor megpróbált kikelni az ágyából, az ájulás kerülgette, mindene sajgott. Az orvosai viszont attól tartottak, hogy fekvéskor a fulladásveszély nő meg, mert előfordulhat, hogy a hatalmas mellek egész egyszerűen összenyomják.

"A műtét előtt semmit sem tudtam csinálni, csak együtt élni a dologgal. Annyira eldurvult végül, hogy a melleim a lábamat érték. Mindig is kis termetű voltam, és gyötrelmesen nagy volt a terhelés a testemen. A melleim napról napra nőttek. Nem tudtam mozogni, mert akkora volt a mellem, mint a felsőtestem. A bőröm a hatalmas mellek miatt kisebesedett, és nehezen kaptam levegőt" – mondta a nő a lapnak.

A nőn végül a helyi sajtó segített, amikor elintézték, hogy észak-perui lakóhelyéről el tudjon menni hajóval a háromnapnyi útra található kórházba, ahol egy hatórás műtéten csökkentették le a mellét 75B-re.

A rendellenességet, ami a mellek megnagyobbodását okozta, kétoldali gynecomastiának hívják, ami meglepő módon inkább a férfiakra jellemző elváltozást jelöl. Ez az elváltozás a férfiaknál olyan melleket eredményez, mint a nőké. A gynecomastia a férfi testben lévő nem megfelelő hormonszintek miatt alakul ki, általában a kamaszkor alatt, az esetek egy részében a nemi érés végére vissza is húzódnak a kialakuló mellek. Súlyos esetekben műtétre lehet szükség, bár az elváltozás inkább esztétikai, mint egészségi problémákat okoz.